• Huvudsponsorer

David Ullström återvänder till HV71

15 februari 2017 15:26
PRESSMEDDELANDE

Idag står det klart att forwarden David Ullström återvänder till moderklubben resten av säsongen. ”En fantastisk känsla att dra på sig HV-tröjan igen”, säger David Ullström.


David Ullström har under en tid tränat med HV71 sedan han bröt sitt kontrakt med KHL-laget Dinamo Minsk. Rehabiliteringen från den axeloperationen han gjort har gått enligt plan.

– David är en klasspelare som verkligen kan göra skillnad. Vår förhoppning är att alla tester som ska genomföras går som de ska och att han kan bli redo för spel, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Ullström är född och uppvuxen i Jönköping och har HV71 som moderförening. Han var med och vann SM-guld med föreningen 2010 och guldsäsongen var också den senaste gången vi såg Ullström i HV-tröjan. När han nu kommer tillbaka till HV71 har han tre säsonger AHL/NHL och fyra säsonger i KHL i bagaget.

– Det är såklart en oerhört speciell känsla att dra på sig HV-tröjan igen och få möjligheten att spela i Kinnarps Arena. HV71 har något bra på gång och laget många kvaliteter och jag ser fram emot att få representera moderklubben igen. Nu hoppas jag bara att allt går bra med min rehabiliterade axel så att jag kan komma igång och spela och hjälpa HV71 till framgång, säger David Ullström.

Kontraktet med David Ullström gäller i resten av säsongen.

FAKTA / ULLSTRÖM
Född: 890422, Jönköping
Moderklubb: HV71
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 192 cm / 88kg

Spelarmeriter: SM-guld 2010, SM-silver 2009

Tidigare klubbar: HV71, Borås HC, Bridgeport Sound Tigers, New York Islanders, Lokomotiv Jaroslavl, Lev Praha, Severstal Cherepovets, Sibir Novosibirsk, Dinamo Minsk