Juniorkollen: J18 vidare till Nationell
Publicerad: 2022-12-12
Det tog enda fram till den sista omgången av J18 Regional Syd innan HV71:s J18 kunde säkra avancemang till J18 Nationell Södra efter nyår.

J18:
Inför den sista veckan av J18 Regional Syd stod det främst mellan HV71 och Linköping HC om vem som skulle knipa den sista platsen till J18 Nationell Södra efter nyår. HV71 hade allt i sina egna händer, men då krävdes det minst två segrar på de tre sista matcherna. Den första matchen spelades hemma mot Frölunda och trots att Bruno Idzan och Eric Nordmark hade gett HV ledningen med 2-0 tidigt i den andra perioden, så vände gästerna på steken med fem raka mål. Albert Schioldan reducerade visserligen i slutet, men närmare än så kom man inte.

Därför blev torsdagens bortamatch mot Malmö lite av en måstematch för J18. Återigen tog HV ledningen med 2-0, denna gången efter mål av Eric Nordmark och Theo Sonestedt, men återigen tappade man ledningen och lät Malmö komma ikapp. Willhelm Hallquist återgav HV ledningen, men knappt tre minuter senare var det kvitterat igen, men det skulle dock bli hemmalagets sista mål för kvällen. Istället klev Joel Abrahamsson fram med två kassar innan mittperioden var över och i den tredje akten fastställde Bruno Idzan slutresultatet till 3-6.

Efter att Linköping tappat poäng i den nästsista omgången så var HV71 i praktiken klara för avancemang på grund av mycket bättre målskillnad. Men det stoppade inte laget från att avsluta serien snyggt när Borås gästade Husqvarna Garden på söndagen. Denna gången gick man ifrån till en 3-0-ledning efter mål av Samuel Herlitz, Roko Gorsic och Viktor Olofsson, innan gästerna tillslut också fick utdelning. Herman Träff, som nyligen kommit tillbaka från skada, utökade till 4-1 och seriens poängligavinnare Eric Nordmark petade in 5-1. Borås reducerade sedan med två snabba mål i slutet på matchen, vilket fastställde slutresultatet till 5-3.

Veckans matcher: Tisdag 6/12, HV71 - Frölunda HC 3 - 5 (1-0, 1-3, 1-2) Torsdag 8/12, Malmö IF - HV71 3 - 6 (1-2, 2-3, 0-1) Söndag 11/12, HV71 - Borås HC 5 - 3 (2-0, 1-1, 2-2)

J20:
J20 var redan föregående vecka klara för avancemang till J20 Top 10, men även de ville avsluta på ett snyggt sätt, när man åkte till Linköping på onsdagen. Efter en mållös förstaperiod dundrade hemmalaget på i mittperioden och vann skotten med 27-8, men Lukas Swedin i HV-målet hade stängt butiken för kvällen. Istället var det Erik Påhlsson som gav HV ledningen, innan Hampus Sandahl utökade den till 0-2. När Linköping sedan plockade ut målvakten i den tredje perioden för att jaga reducering och kunde lagkapten Påhlsson pricka in sitt andra mål för kvällen och därmed fastställa slutresultatet till 0-3 och även spika segern i seriens poängliga!

Veckans matcher: Onsdag 7/12, Linköping HC - HV71 0 - 3 (0-0, 0-2, 0-1)