Rösta fram extratröjan till kommande säsong
Publicerad: 2020-05-06
INFORMATION
Vid något tillfälle varje säsong spelar vi i en matchtröja som är hämtad från något år ur HV71:s fantastiska historia. Nu kan du som supporter var med att avgöra vilken tröja det blir till kommande år.

När vi mötte Örebro Hockey den 20 februari i år spelade vi i en kopia av tröjan som HV71 spelade i säsongen 1984/1985. Till den kommande säsongen kommer vi fortsätta minnas vår historia och spela någon utvald match i ett matchställ från en speciell årgång.

Nytt för i år är att du som HV-supporter kan vara med och påverka vilken tröja det blir. Vi har tagit fram två förslag som det går att rösta på i inlägget på vår Facebook-sida.

{!A}

Tröjan 1990/1991: En säsong där HV71 på höstsäsongen klarade fortsatt elitseriespel med två omgångar kvar och på våren klarade att ta sig till kvartsfinal efter en sjätteplats i serien. Där blev det dock stopp efter att Västerås IK vunnit i två raka matcher. Profilerna från året var Risto Kurkinen (som vann interna poängligan), Owe Thörnberg, Fredrik Stillman, Arto Ruotanen, Mats Lööv mfl. Lars-Erik Lundström var tränare.

Noterbart från säsongen: Backen Arto Ruotanen gjorde hela 5 poäng (2+3) hemma mot Malmö IF den 30 september.

{!B}

Tröjan 1991/1992: Här blev det är markant designförändring på matchtröjan. Spelmässigt var det dock en liknande säsong som året innan med fortsatt spel i Elitserien efter jul med knapp marginal. I kvartsfinalen ställdes HV71 mot Färjestad och väl där förlorade vi med 1-2 i matcher. Stommen av spelare var kvar från året innan och även detta året vann Risto Kurkinen den interna poängligan med 39 poäng (13+26) på 41 matcher. Även detta året var Lars-Erik Lundström tränare.

Noterbart från säsongen: Forwarden Stefan Falk gjorde hela 4 mål hemma mot Brynäs den 12 januari – samtliga i samma period vilket är Elitserierekord.

**Gå till vår Facebook-sida för att vara med och rösta. Röstningen stänger den 13 maj. http://www.facebook.com/hv71 **

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners