• Huvudsponsorer

Holmström inför J20-semifinalen

31 mars 2017 13:57
J20

På lördag kväll släpps pucken i J20:s semifinal mot MODO Hockey när Nyköping står värd för JSM-slutspelet i helgen. ”Vi åker dit med en bra känsla efter segrarna mot Frölunda förra veckan”, säger Jonas Holmström, tränare i HV71 J20.


HV71 J20 besegrade Frölunda i två raka kvartsfinaler och kvalificerade sig för JSM-slutspelet i Nyköping den kommande helgen. Det stod tidigare i veckan klart att MODO Hockey kommer att stå för motståndet i semifinalen.

– Vi gör en av våra bästa matcher under hela säsongen senast mot Frölunda, med ett aggressivt försvarsspel, hög press och ett bra offensivt spel, så vi går in till semifinalen med en bra känsla i gruppen, säger Jonas Holmström.

MODO Hockey besegrade Timrå IK i sin kvartsfinal med 2-0 i matcher och blir en tuff utmaning för HV71.

– MODO har fått ner åtta spelare från sitt a-lag och är ett skicklig lag. De har sin styrka i defensiven och har några backar som håller hög klass. I en av matcherna mot Timrå gjorde de samtliga mål i powerplay så det gäller att vi håller oss på banan.

– För vår del gäller det att vi håller oss till samma gameplan som mot Frölunda, med mycket press, fart i skridskoåkningen och flytta pucken.

Skadeläget är ljust för J20 inför helgens semifinal.

– Max Rapp missade senaste matchen, men kör för fullt idag och kommer att vara tillgänglig imorgon så det ser bra ut.

I veckan blev också tre spelare från juniorverksamheten uttagna i Torgny Bendelins VM-trupp för Småkronorna.

– Det är otroligt kul. Vår målvakt, Adam Åhman, har gjort en fantastisk säsong och utvecklats mycket. Erik Brännström vet nog de flest vad han går för. Dessutom blev David Gustavsson (född 2000) uttagen. Han började säsongen i J18, men har sedan en tid spelat med oss i J20 och har haft en fin utveckling. En tuffing att möta så det blir spännande att se vad denna HV-trio kan prestera i VM, avslutar Jonas Holmström.