Fredrik Stillman inför semifinal 4 mot Karlskoga
Publicerad: 2022-04-13
INFÖR
HV71 vann den tredje semifinalen med 5-3 i Karlskoga på tisdagskvällen trots en tuff start med tvåmålsunderläge. ”Vi visar en styrka när vi kommer tillbaka efter den inledningen”, säger Fredrik Stillman, assisterande tränare i HV71.

HV71 hamnade i tidigt underläge i den tredje semifinalen mot Karlskoga och när 10 minuter var spelade stod det 2-0 till hemmalaget på tavlan. Men HV71 reste sig och kunde till slut vinna med 3-5.

– Jag tycker att vi kommer ut till matchen bra och de första två minuterna är Karlskoga inte ur egen zon. Men sedan får de ett mål och en stund senare ett till och där kanske vi slarvar lite och sätter oss i ett tufft läge. Killarna har ändå ett lugn och en trygghet i sig själva och vi fortsätter att trumma på med tålamod, säger Fredrik Stillman.

Hunter Shinkaruk kunde reducera Karlskogas ledning med sitt första mål i HV-tröjan och efter det klarade laget av två minuter i 3 mot 5 vilket gav laget en ytterligare boost inför andra perioden.

– Killarna gör det otroligt bra i boxplayet och läser av situationerna. När man spelar två man mindre får man räkna med att det kommer avslut emot egna målet, men det handlar om att ligga rätt i positionerna. Sen offrar sig spelarna på ett sätt i försvarsspelet som är makalöst att se.

I den andra perioden kunde sedan HV71 gå i kapp och om Karlskoga målmässigt och vann till slut med 3-5.

– Vi har ett lugn i laget och gör det vi kommit överens om och har kontroll på matchen.

Onsdagen ägnades åt att ta hand om kropparna och förbereda sig inför nästa match som spelas på torsdag, även den i Karlskoga. För HV71:s del vill man avgöra serien och för Karlskoga är seger ett måste.

– Vi måste räkna med att de kommer att spela desperat och vi måste matcha det och vara förberedda på strid. För oss handlar det om att återigen hitta den tryggheten vi haft tidigare och hålla oss till den gameplan vi kommit överens om, säger Fredrik Stillman.

I den tredje semifinalen saknades Christoffer Törngren och Nichlas Torp och Fredrik Stillman hälsar att man avvaktar torsdagen med vilken trupp som åker till Karlskoga.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners