Lindbom: "Vi har tryckt mycket på det offensiva spelet"
Publicerad: 2017-11-23
inför
Efter fem dagars spelledighet är det återigen dags för match i SHL när HV71 ställs mot tredjeplacerade Djurgården i Kinnarps Arena på torsdagskvällen.

Det blev förlust i den senaste matchen när HV71 mötte Linköping i fredags kväll. Matchen slutade 1-6 och Johan Lindbom var kritisk till sitt lags insats efter matchen:
– Det var ett riktig svag insats, ett platt fall helt enkelt. Även om vi fick med oss två poäng i torsdags låg den matchen lite på lut. Det var för dåligt helt enkelt.

HV71 var spellediga i tisdags och har istället kunnat träna på lite extra i de tre inledande veckodagarna:

– Vi hade en bra vila i helgen och nu tre bra träningsdagar med oss, så vi kommer väl förberedda till matchen ikväll. Vi har tryckt mycket på det offensiva spelet, inte minst powerplay, boxplay och farten i spelet.

HV71 och Djurgården möttes senast i premiären den 16 september och då vann HV71 med 4-2. Efter premiären har Djurgården gått starkt och ligger för närvarande på tredje plats i tabellen, tre poäng före HV71. Det är ett aggressivt Stockholmslag med hög fart som främsta styrka som gästar Kinnarps Arena på torsdagskvällen:

– Som vanligt är det ett hårt arbetande lag som sätter hög press. Det gäller att vi har bra fart under skridskorna och spelar pucken snabbt. Det är mycket snack om farten, men det är extra viktigt mot skridskostarka lag som Djurgården.

Läget i laget till kvällens match?
– Sebastian Wännström är tillbaka i laget men Linus Söderström vilar ikväll, avslutar Lindbom.

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners