Tommy Samuelsson inför onsdagens match mot Troja

26 oktober 2021 16:10
INFÖR

På onsdagskvällen möter inleder HV71 en matchintensiv vecka med tre matcher på fyra dagar. Först ut är mötet med IF Troja/Ljungby. ”Vi är förberedda på en intensiv match och det ska bli roligt att åka till Ljungby”, säger Tommy Samuelsson.


Nio omgångar är spelade av Hockeyallsvenskan och HV71 har åtta segrar och en förlust. Tommy Samuelsson besökte sponsorerna på en frukost och summerade inledningen och hans syns på starten i serien.

– Givetvis är vi nöjda med att vi vunnit nästan alla matcher. Förutom en plump mot Björklöven och senast i Almtuna är jag nöjd med hur våra prestationer också varit, säger Tommy Samuelsson, tränare i HV71.

HV71 har gjort näst flest mål och släppt in minst. Vad är du mest nöjd med, det defensiva eller offensiva spelet?
– Det är nog ändå defensiven. Vi har jobbat hårt ända sedan vi gick på is med spelet utan puck och hur vi ska agera i försvarszon. Det är något vi jobbar med dagligen och är noggranna med både i träning och på våra möten, så det är naturligtvis tillfredsställande att se det ge utdelning.

Nu väntar tre matcher på fyra dagar för HV71. Först ut är onsdagens match mot Troja/Ljungby, efter det väntar Kristianstad hemma på fredag och sedan Södertälje på bortaplan på lördag.

– Ja, det är första gången denna säsongen vi spelar så tätt med matcher och det gäller att vi är ordentligt förberedda och noggranna mellan matcherna med mat, sömn och tar hand om kropparna på ett bra sätt. Samtidigt är det en rolig vecka och vi har flera roliga utmaningar framför oss med start imorgon mot Troja.

Ja, vad förväntar du dig imorgon mot IF Troja/Ljungby?
– Det är ett lag med bra form och har vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Vi behöver presterar på max för att kunna åka hem till Jönköping med tre poäng.

Hur är läget i laget inför veckans tre matcher?
– Det är bra! Victor Sjöholm är friskskriven och i full träning denna veckan. Christoffer Törngren är på is igen men inte redo för spel riktigt ännu. I övrigt är vi fullt lag.