Palushajs hattrick sänkte HV
Publicerad: 2018-01-27
HV71 förlorade lördagens hemmamatch mot Brynäs IF inför ett fullsatt Kinnarps Arena. Mattias Tedenby och Martin Thörnberg gjorde HV:s två mål i 2-4-förlusten.

HV71 fick minst sagt en mardrömsstart på finalreprisen från i våras. Brynäs trampade nämligen gasen i botten från första nedsläpp och hade redan efter 3:09 skaffat sig en 2-0-ledning genom två mål av Aaron Palushaj.

HV jobbade sig sedan sakta upp för den jobbiga backen och började skapa chanser mot Brynäs-kassen, och tillslut satt även kvitteringen när Mattias Tedenby bjöd på ett elegant solonummer och skickade in 1-2.

Brynäs fick revansch
I mittperioden skönt intensiteten från den första perioden något, vilket verkade passa gästerna bättre, som drygt halvvägs in lyckades utöka ledningen till 1-3.

I den tredje perioden tryckte HV på för en reducering och med sju minuter kvar så tände Martin Thörnberg hoppets låga när han styrde in 2-3, men den lågan släcktes lika snabbt när Aaron Palushaj dryga minuten senare fullbordade sitt hattrick och slutresultatet 2-4.

HV71 - Brynäs IF 2 - 4 (1-2, 0-1, 1-1)

01:01 0 - 1 BIF, 8. Aaron Palushaj (33. Fälth, 5. Kilström), EQ
03:09 0 - 2 BIF, 8. Aaron Palushaj (40. Jensen, 11. Clark), PP1
15:06 1 - 2 HV71, 21. Mattias Tedenby (82. Stenlund, 10. Thörnberg), EQ

33:59 1 - 3 11. Kevin Clark (90. Boqvist, 40. Jensen), EQ

52:50 2 - 3 HV71, 10. Martin Thörnberg (20. Pilut, 82. Stenlund), PP2
54:14 2 - 4 BIF, 8. Aaron Palushaj (33. Fälth), EQ

Skott: 25 - 31 (10-15, 9-11, 6-5)
Utv. minuter: HV71: 8 (6,2,0), BIF: 10 (2,4,4)