Seger i hemmapremiären mot Frölunda
Publicerad: 2019-09-17
Efter en tung premiärhelg i Ängelholm var det ett revanschsuget HV71 som äntrade isen i Kinnarps Arena för hemmapremiär. Anförda av en fantastisk hemmapublik besegrades Frölunda efter en tvättäkta laginsats där samtliga lagdelar levererade.

Hemmalaget prövades tidigt i boxplay, men lyckades stå emot Frölunda och tog istället tag i taktpinnen allt mer. Efter flera lovande HV-anfall spräckte sedan Linus Sandin målnollan både i matchen och för egen del med sin första fullträff i HV-tröjan, och gav HV71 ledningen. Kort därefter kvitterade Frölunda genom Joel Mustonen, efter en giftig spelvändning.

HV71 öppnade andra perioden starkt och efter ett långt anfall återtogs ledningen genom ett kämpamål av Axel Holmström, Arvidsjaur-sonens första i HV-dressen. Målet gav tändvätska och minuterna efter mer eller mindre kamperade HV71 i offensiv zon, framburna av ett kokande Kinnarps Arena. Men istället för nätrassel möttes hemmalaget av en storspelande Niklas Rubin i Frölunda-kassen. Frölunda jobbade sig därefter tillbaka och fick chansen i numerärt överläge, där HV71 återigen stod för ett stadigt boxplay.

Kaptenen visade vägen
Den tredje perioden kom att präglas av spel i numerärt överläge för båda lagen. Där Frölunda fick chansen tidigt i spelformen och lyckades kvittera genom Brandon Gormley. HV71 ville inte vara sämre, och fick efter att ha klarat av ett boxplay även de åter chansen i powerplay. Väl där visade lagkapten Simon Önerud vägen och prickade elegant in 3–2, fint framspelad av Linus Fröberg.

Därefter följde en jämn avslutning där Frölunda pressade HV71 ordentligt under slutminuterna. Jonas Gunnarsson spikade igen och stod för flera avgörande räddningar av den högre skolan. Av den högre skolan var också Didrik Strömbergs skottäckning i matchens absoluta slutskede, som innebar att HV71 säkrade segern och säsongens första trepoängare.

HV 71 - Frölunda HC 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
09:49 1-0 (EQ) HV71 Linus Sandin (utan assist)
13:37 1-1 (EQ) FRÖ Joel Mustonen (Friberg, Lundqvist)

04:31 2-1 (EQ) HV71 Axel Holmström (Thörnberg, Strömberg)

02:27 2-2 (PP1) Brandon Gormley (Lasch, Rakhshani)
06:37 3-2 (PP1) Simon Önerud (Fröberg, N Andersson)

Skott: 23-18
Räddningsprocent: HV71: 88,89%, FHC: 86,96%