J20 straffade Malmö
Publicerad: 2017-09-23
J20
HV71:s J20 är fortsatt obesegrade i J20 SuperElit Södra, detta tack vare lördagens straffseger mot Malmö Redhawks i Prolympiahallen. Gästerna tog dock ledningen tre gånger om i en målrik förstaperiod, där HV:s Martin Jönsson gjorde kvitteringen till 1-1 och William Fransson kvitteringen till 2-2. Malmö utökade ledningen i mittperioden men Max Wennlund reduerade minuterna senare och i den tredje perioden kvitterade Adam Johansson till 4-4. Matchen gick sedermera till övertid och straffar, där Filip Sveningsson klev fram och satte den avgörande straffen till 5-4.

Matchreferat av Max Bohlin, assisterande tränare

Vi är inte nöjda med starten av matchen där vi agerar passivt utan puck och slarvigt med puck. 10 minuter in i matchen gör Malmö 0-1 efter ett bra presspel från deras sida. Reduceringen kommer på anfallet därefter av Martin Jönsson som slår in en retur framför målvakten på ett skott från blå från Max Kardevall.

Kort därefter skjuter Malmö 1-2 på ett avigt skott innanför blålinjen. Återigen lyckas vi reducera kort därefter på ett skott från blå från William Fransson som letar sig in via en retur från kortsargen. Malmö gör ytterligare ett mål innan periodens slut då vi agerar alldeles för tamt i egen zon.

Andra perioden startar bättre från vår sida med hårdare press och skridskoåkning. Malmö gör dock 2-4 i spel i numerärt överläge. Vi reducerar kort därefter genom Max Wennlund på assist av Alexander Holmberg och Lukas Johansson. Sista tio minuterna är vi klart spelförande och vinner även skotten i period två.

Underläge med 3-4 inför sista perioden. Vi får spela länge i numerärt överläge utan utdelning. Reduceringen till 4-4 kommer istället i slutet av machen där Adam Johansson prickskjuter från blålinjen med bra skymning framför målvakten.

Efter en mållös förlängning är det Filip Sveningsson som för avgöra matchen med två mål i straffläggningen. Adam Åhman räddar tre av fyra straffar.

Sammanfattat är vi inte nöjda med prestationen i första perioden. Period två och tre är spelmässigt bättre och vi är nöjda med att vara obesegrade efter fyra spelade matcher. Starkt att knipa två poäng mot ett på förhand favorittippat Malmö.

HV71 - Malmö Redhawks 5 - 4 (2-3, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)

10:18 0 - 1 MIF 8. Magnus Molge (61. Jellvik), EQ
10:31 1 - 1 HV71 23. Martin Jönsson (27. Kardevall, 21. Sveningsson), EQ
11:48 1 - 2 MIF 20. Filip Lennström (62. Karlsson, 6. Schmidt), EQ
12:05 2 - 2 HV71 28. William Fransson (26. Heikkinen), EQ
15:28 2 - 3 MIF 14. Oscar Onsmar (2. Jammeh, 11. Olsson), EQ

29:31 2 - 4 11. Oliver Olsson (20. Lennström, 7. Lundblad), PP1
32:51 3 - 4 17. Max Wennlund (9. Holmberg, 18. Johansson), EQ