Jakobsson stor hjälte i första kvarten
Publicerad: 2019-02-13
SLUTSPEL
HV71 Dam vann den första kvartsfinalen i bäst av fem bort mot Leksands IF med 3-2. Rosa Lindstedt, Alexis Joyce och Maja Jakobsson gjorde HV:s mål.

Efter att ha slutat femma i grundserien fick HV71 Dam inte någon hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet, det fick motståndarna Leksands IF istället. Men den fördelen skulle inte visa sig vara till någon nytta i det första mötet. Även om hemmalaget tog ledningen efter drygt halva första perioden, så kvitterade Rosa Lindstedt minuterna senare i powerplay och direkt i den andra perioden gav Alexis Joyce HV ledningen med 2-1.

I den tredje perioden ökade Maja Jokobsson på ledningen till 3-1, när hon noterades för sin tredje poäng i matchen, men med drygt sju minuter kvar reducerade Leksand och skapade dramatik i matchen. Riikka Sallinen drog på sig ett matchstraff med fyra minuter kvar och hemmalaget plockade ut målvakten mot slutet, vilket betydde spel fem mot tre, men Alba Gonzalo spikade igen mellan stolparna och såg till att HV71 skaffade sig 1-0 i matcher inför helgens två möten i Jönköping.