Segerraden bruten efter förlust i Gävle
Publicerad: 2019-11-30
SDHL
HV71 Dam gick in till dagens match med sex raka segrar i bagaget. I dagens match bröt ett hetare Brynäs den trenden när de vann med 7-2. Sidney Morin och Kaitlyn Tougas gjorde målen i HV71.

Mindre än dygnet senare var det återigen dags för match i Monitor ERP Arena med ett Brynäs som jagade revansch efter 5-2 förlusten igår.

Hemmalaget Brynäs kommer att få en drömstart på matchen när de redan efter 10 sekunder gör första målet genom Erika Grahm. Första perioden i gårdagsmatchen var HV71:s, idag är det tightare och lagen byter chanser mellan varandra. HV71 får dock till ett kvitteringsmål när HV71s backstjärna Sidney Morin kastar in en handledare på mål. Pucken studsar på Ellen Jonsson i Brynäs-målet och tar en loob över henne och in i mål. En välspelad första period mellan två duktiga lag slutar 1-1.

Andra perioden kommer bli händelserik där publiken bjuds på idel tekniska läckerheter och mål. Målprotokollet i andra perioden kommer öppnas av HV71:s Kaitlyn Tougas efter tre minuter spelade. Ett vackert mål där Hanna Olsson glider bakom mål och spelar en genomskärare till en friställd Tougas i slottet och det står 1-2 på resultattavlan. Bara minuter efter kommer kvitteringspucken, SDHL:s poängligaledare Lara Stalder gör 2-2 efter en spelvändning i mittzon och ett rappt skott från tekningscirkeln. Bortalaget får sedan chansen i powerplay med det ska istället bli Brynäs som tar ledningen i matchen. Brynäs skapar en 2-1 situation mot HV-back och efter skott och en tilltrasslad situation framför mål är tillslut Michela Cava sist på pucken och Brynäs leder med 3-2. Brynäs är inte nöjda där och gör sedan både 4-2 och 5-2 genom Denisa Krizova, respektive Michaela Cava. I samband med 4-2 målet byter också HV71 målvakt, ut går Alba Gonzalo och in kommer Lina Van Noort. Ett mer skärpt och hetare Brynäs vinner andra perioden med hela 4-1.

5-2 står det på resultattavlan inför tredje perioden och HV71 får tidigt i tredje perioden chans att komma in i matchen igen när Denisa Krizova drar på sig en utvisning. Detta är dock inte HV71s kväll när de återigen släpper in ett mål med en spelare mer på banan efter att Lara Stalder gör sitt andra mål i matchen. Brynäs gör sedan även 7-2 genom Denisa Krizova och matchen är klar. Ett hetare Brynäs tar revansch från matchen igår och vinner rättvist.