Förlust mot Luleå
Publicerad: 2020-10-17
HV71 Dam förlorade under eftermiddagen på bortaplan mot Luleå med 4-1. Målskytt i HV71 var Danielle Stone. Ny match redan imorgon när lagen återigen går upp mot varandra - 14:00 på SVT 1.

Två inför säsongen förväntade topplag ställdes vid lunchtid emot varandra för andra gången denna säsongen. I seriepremiären vann ett Luleå matchen med 4-0. Dryga månaden efter var det återigen dags för match mellan lagen.

Luleå får en smakstart i matchen när Luleås stjärnforward Petra Nieminen gör 1-0 efter tre minuters spel. HV71 får i perioden två chanser i powerplay, spel 5-4, men lyckas inte få hål på Sara Grahn i Luleå-kassen. Andra perioden är fortsatt jämn men denna eftermiddag är det Luleå som gör målen. Både 2-0 och 3-0 kommer genom Linn Peterson respektive Johanna Fällman. Bortalaget kämpar för en reducering tredje perioden men då sätter istället Emma Nordin spiken i kistan med sitt 4-0 mål. HV71 får in en reduceringspuck med fyra minuter kvar av slutperioden genom Danielle Stone men då är det tyvärr för sent.

Ny match redan imorgon mellan lagen. Sänds på SVT 1 och matchstart 14:00.

Luleå - HV71 4 - 1 (1-0, 2-0, 1-1)
02:55 1-0 (EQ) LHF Petra Nieminen (Nordin, Hiirikoski)

25:52 2-0 (EQ) LHF Linn Peterson (Tulus, Savolainen)
31:06 3-0 (PP1) LHF Johanna Fällman (Nieminen, Olofsson)

45:49 4-0 (EQ) LHF Emma Nordin (Nieminen, Cava)
55:41 4-1 (PP1) HV71 Danielle Stone (Marchment, Morin)

Skott: 25–31