Första förlusten på ordinarie tid för HV71 Dam
Publicerad: 2019-10-26
HV71 Dam åkte under lördagseftermiddagen på sin första första förlust på ordinarie tid när Djurgården vann matchen med 3-1. HV:s mål gjordes av Michelle Löwenhielm.

Under lördagseftermiddagen var det dags för toppmöte när Djurgården besökte Kinnarps Arena. Två lag som kom till matchen med ett gott självförtroende, ett HV71 som ännu inte förlorat på ordinarie tid och ett Djurgården med sju raka vinster.

Första perioden får aldrig riktigt upp farten utan det är två lag som bevakar sina positioner. Andra perioden ska dock bli mer händelserik och efter fyra minuter in perioden gör Michelle Löwenhielm 1-0 till hemmalaget i powerplay när två Djurgårdspelare sitter på botbänken. HV71 är det bättre laget i andra perioden och spenderar mer tid i anfallszon men Djurgården spelar ett bra försvarspel.

Tredje perioden kommer att bli Djurgårdens period och de får fin utdelning i sitt målskytte och gör tre raka mål. Djurgården vinner matchen med 3-1 och HV71 åker på den första förlusten på ordinarie tid.

Nu väntar en dag vila innan det är dags för ny toppmatch på måndag när Luleå kommer på besök.