Uddamålsförlust mot Rögle
Publicerad: 2019-02-17
SHL
HV71 förlorade söndagens hemmamatch mot Rögle BK med 2-3 efter periodsiffrorna 0-1, 1-0, 1-2. Oscar Sundh och Simon Önerud gjorde HV71:s mål.

Rögle började piggast men HV71 jobbade sig in i matchen och jämnade ut spelade efter några minuter. Målchanser fanns för båda lagen att spräcka nollan men det var bortalaget som gjorde matchens första och periodens enda mål. Efter knappt 15 minuter hittade Daniel Bertov genom med ett skott förbi en skymd Felix Sandström i HV-kassen. Målet videogranskades men domarna valde att signalera för mål efter att Rögle-spelaren blivit inknuffad i målgården av David Gustafsson.

– Vi måste upp, vi har spelat för dåligt. Rögle är ett bra lag, så vi måste steppa upp för att vinna. Passningarna måste sitta på bladet så vi kan få lite spel i anfallszon, sa David Gustafsson till C More efter den första perioden.

HV71 dominerade den andra perioden från första nedsläpp. Man radade upp chanser, men Justin Pogge i Rögle-målet såg till att bortalaget höll sin ledning långt in i perioden. Men efter drygt 17 minuter kunde HV71 äntligen få hål på kanadensaren. Det var efter fint spel med en man mer på isen som Oscar Sundh till slut fick öppet mål och kunde slå in kvitteringen till 1-1.

– Första perioden var vi jättemissnöjda med, den var svag rakt igenom. I andra perioden var det mycket bättre, vi spelade mycket i anfallszon och tog bättre beslut, sa Oscar Sundh till C More efter andra perioden.

Rögle återtog ledningen i inledningen av den tredje perioden. Kodie Curran sköt och pucken styrde på en HV-spelare in i mål. HV71:s skulle dock replikera direkt. Simon Önerud kom i en mot en-situation, stannade och sköt med ett rappt handledsskott in kvitteringen till 2-2 efter 4:08. Matchen stod och vägde, men till slut skulle det visa sig att Rögle blev det lag som lämnade Kinnarps Arena med tre poäng. Bortalagets Daniel Widing petade in en retur nära mål med åtta och en halv minut kvar och såg till att Rögle tog hand om alla tre poängen.

HV71 - Rögle BK 2-3 (0-1, 1-0, 1-2)