Tolfte raka segern för HV71 Dam
Publicerad: 2020-01-31
Kvällens match mot AIK på Ulriksdals IP var det fjärde och sista mötet mellan lagen i grundserien. 6-0 segern ikväll innebar därför full pott mot AIK denna säsong samt att HV71 tog sin tolfte raka seger. Målskyttar i HV71: Tougas (2), Marchment, Löwenhielm, Morin och Tylke.

Kvällens match mellan de båda lagen var det fjärde och sista mötet i grundserien denna säsong. HV71 har i de tidigare tre mötena gått vinnande ur matcherna. Bortalaget spräcker målnollan redan efter två minuter efter misstag av AIK-försvaret. Kaitlyn Tougas snappar upp pucken och spelar fram Kennedy Marchment som gör sitt 29:onde mål för säsongen. Skottstatistiken i period 1 slutar 20-4 i fördel HV71 och det beskriver även karaktären på perioden. Ett spelförande HV71 äger mycket puck och AIK:s målvakt Sabina Eriksson får arbeta hårt i kassen.

Andra perioden börjar lite trevande innan Michelle Löwenhielm gör sitt 11:e mål för säsongen när halva perioden är spelad. Ett kämparmål där Löwenhielm vinner kampen framför mål och stöter in pucken. AIK får strax efter chansen i powerplay men HV71 är denna säsongen imponerande starka i sitt boxplayspel där de bara släppt in fyra mål under säsongen. Kaitlyn Tougas utökar sedan ledningen när hon blir frispelad av kedjekamraten Kennedy Marchment.

HV71 har en 3-0 ledning inför tredje perioden men blir direkt testade i början av perioden när de åker på två utvisningar och får spela 5-3. AIK har dock svårt för bortalagets skickliga boxplayspel och får inte till de där heta chanserna. Efter att ha klarat av spel i boxplay får sedan HV71 chans i powerplay och där smäller Sidney Morin in ett direktskott från blålinjen. Julia Tylke och Kaitlyn Tougas gör sedan ytterligare ett mål var och matchen slutar 6-0 till HV71