• Huvudsponsorer

Eftersnack med Stefan Elliott

26 december 2017 18:09
SHL

Stefan Elliott smällde in sina två första mål i HV-tröjan när HV71 besegrade Örebro HK med 5-2 hemma i Kinnarps Arena. "Jag har väntat väldigt länge", säger Elliott efter matchen.


Säsongens tredje möte med Örebro HK började bra för HV71, som efter en stark förstaperiod hade 1-0 med sig. I mittperioden vändes dock steken två gånger när Örebro först kvitterade och tog ledningen med 1-2 och HV sedan kvitterade och återtog ledningen med 3-2.

– Vi kom ut starkt i första perioden, fick ner pucken djupt och kontollerade matchen, men sen i andra tog vi foten från gaspedalen och lät de komma in i matchen. Men vi lyckades hitta sätt att göra mål idag när vi behövde det som mest, vilket var bra. Sen är det alltid skönt att få vinna, vi har redan mött de två gånger denna säsongen och de två mötena var inte våra bästa matcher, så det var skönt att komma ut här och visa att vi kan slå dem, säger Stefan Elliot.

Kvitteringen till 2-2 smällde Elliott själv in, vilket innebar att han bröt målnollan i HV-tröjan. Men han var inte nöjd där, för i den tredje perioden dubblade han målskördedn efter ett nästan identiskt mål, vilket innebar 4-2 för HV71.

– Det kändes väldigt bra att den äntligen gick in, jag har väntat välidgt länge på att få göra det där målet och jag har haft många lägen att sätta dit den tidigare, så det vat skönt att äntligen få göra det idag.

Elliot har, efter en spelmässigt knackig inledning i HV-tröjan, tagit stora kliv i spelet, framförallt sedan det senaste landslagsuppehållet, då han fick chansen att representera Kanada i Channel One Cup. I och med den uttagningen är Elliott med i slaget om att ta en av backplatserna i Kanadas OS-lag nästa år.

– Jag tycker jag gör en bra match här ikväll, liksom hela laget. Vi kontollerar matchen vilket gör det lättare för oss försvarare när vi får mer speltid i offensiv zon, så forwardsen ska ha mycket cred för sitt hårda arbete idag. Sedan är jag nöjd med mitt spel den senaste tiden också. Jag har blivit bekvämare med allt, ju fler matcher jag har spelat, och sedan så höjer det såklart självförtroendet oerhört när man får chansen att representera sitt land. Sen kom jag tillbaka hit och vill nu bara spinna vidare på den känslan.

Elliott och hans HV71 ställs redan på torsdag för en ny tuff utmaning när Smålandsrivalen Växjö Lakers kommer på besök i Kinnarps Arena för första gången denna säsongen, något som han ser fram emot.

– Det blir en stor match. Vi har haft ett par jämna matcher med de tidigaer under säsongen och det kommer bli en tuff match även på torsdag, så det gäller att vi har med oss massa energi och jobbar hårt.