Jonas Holmström inför Luleå på torsdag
Publicerad: 2019-09-18
Inför
Efter tre sköna poäng mot Frölunda HC i tisdags är det nya poäng som står på spel när HV71 på torsdag möter Luleå Hockey på bortaplan. "Det blir en nyckel att vi inte hamnar på utsidan utan kommer på insidan i anfallszon", säger assisterande tränare Jonas Holmström inför matchen.

HV71 spelar på torsdag mot Luleå Hockey på bortaplan. Laget kommer till matchen med tre färska poäng i bagaget efter att man på tisdagskvällen besegrat Frölunda med 3-2 i Kinnarps Arena. Assisterande tränare Jonas Holmström summerar matchen så här:
– Vi fick ett bra spel nerifrån, mycket bättre än tidigare. Det gjorde att vi fick bättre fart i vårt anfallsspel och presspel. Vi attackerade målet bättre och närvaron framför och runt mål var mycket mycket bättre. Dom bitarna var i stort sett obefintliga i Rögle-matchen, något vi också pratade om inför mötet med Frölunda.

På torsdag väntar Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena. Ett Luleå som kommer till matchen efter förlust med 1-2 i Örebro.

– Luleå är ett lag som spelar tätt, dom är väldigt organiserade vilket gör att det blir svårare att komma till målchanser. Det blir en nyckel att vi inte hamnar på utsidan utan kommer på insidan i anfallszon. Sen är de skickliga i sin spelvändningar, så det gäller att vi är med där, fortsätter Holmström.

Hur är läget i laget efter tisdagsmatchen?
– Vi har samma spelare tillgängliga för spel som senast men vi tar ut laget på matchdagen, avslutar Holmström.

Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners