Suvi Käyhkö om första dagarna i Jönköping
Publicerad: 2022-08-30
INTERVJU
Suvi Käyhkö är damlagets senaste nyförvärv och kom till Jönköping så sent som i söndags, men ändå har hon redan hunnit med två träningspass med sitt nya lag. "Jag är väldigt glad över att vara här", säger Käyhkö.

Efter 11 år i moderklubben Kärpet kände Suvi Käyhkö att det var dags att packa väskan och testa något nytt. När HV71 hörde av sig nappade hon direkt och sedan två dagar tillbaka så är hon på plats i sin nya hemstad.

– Jag är väldigt att glad över att vara här. Jag har inte hunnit med så mycket ännu, förutom att köpa en cykel så att jag kan ta mig till träningarna. Men jag bor i centrum och har en fantastisk utsikt när jag cyklar hit, så jag gillar det jag har sett hittills, säger Suvi Käyhkö.

Den landslagsmeriterade centern har de tre senaste säsongerna varit kapten för Kärpät och har dessutom varit med och vunnit klubbens samtliga tre mästerskapsguld 2011/2012, 2016/2017 och 2017/2018. Men säsongen 2022/2023 så spelar hon i den mörkblåa HV-tröjan och hon gillar det hon har sett utav sitt nya lag hittills.

– Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig när jag kom hit, men jag kände att jag ville testa något nytt och testa på en ny omgivning och miljö, efter att ha varit på samma ställe i så lång tid. Jag måste säga att jag gillar intensiteten och farten på träningarna. Alla är väldigt professionella och vill verkligen göra sitt bästa i varje övning på varje träning, vilket är väldigt roligt.

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?
– Jag har kollat på några matcher i SDHL och vet att det finns många skickliga spelare och nivån är hög i samtliga lag. Men jag vet även att HV71 är väldigt bra och har haft fina framgångar de senate åren, så jag hoppas att vi har en bra säsong framför oss och vi kan vinna många matcher.

Käyhkö får inte mer än två träningar innan hon under onsdagen får ta på sig matchtröjan för första gången, när HV71 åker västerut för en träningsmatch mot Göteborg HC. Men den hårt arbetande och fysiska centern ser fram emot att få spela match igen.

– Jag har tränat med min gamla klubb i en månad innan jag kom hit, så jag är i bra form, men jag är spänd inför morgondagens match och jag tror att det kommer bli en tuff och intesiv match, vilket jag gillar.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners