Agnez Svensson inför Luleå
Publicerad: 2022-12-02
INFÖR
HV71 Dam ställs inför en tuff uppgift när serieledarna Luleå kommer på besök under lördagen. "Det är viktigt att tänka på vårt spel och fokusera på att göra det vi ska göra bra", säger Agnez Svensson inför matchen.

Det har nu gått en veckan sedan Agnez Svensson anslöt till HV71 från seriekonkurenten Leksands IF. Hon hann inte ens att träna ett pass med laget innan hon fanns med i laguppställningen för HV71 och har under den gångna veckan redan avverka tre matcher, varav två mot sitt forna lag.

– Första veckan har varit bra, det har framförallt varit kul att komma hit. Jag tänkte inte så mycket på att det var just Leksand jag spelade mot under matchen, då är man ju inne i själva matchen. Men eftår blev det mycket känslor, framförallt när man se sina två bästa vänner stå på andra sidan, så då brast det, säger Agnez.

Det blev en seger och en förlsut mot Leksand under förra helgen, innan HV åkte på en ny smäll mot Modo på måndagen och nu återigen har halkat ner i tabellen. Men enligt Agnez så fanns det många saker att ta med sig från matcherna som laget kan bygga vidare på.

– Jo, men det finns mycket positivt att ta med sig från alla matcher. Jag tror mest att vi behöver ta små steg, försöka se det positiva och bygga därifrån. Vi ska inte fokusera så mycket på det negativa, vilket såklart blir mycket lättare när allt gå emot en, men vi får försöka stöta bort det och fokusera på det som är bra, ha roligt och sen kommer det att släppa tillslut.

Under lördagen kommer serieledarna Luleå på besök, en motståndare som HV har förlorat samtliga tre möten mot hittills denna säsongen. Men Svensson tror att HV har stora chanser att plocka poäng i helgen, om man håller sig till gameplan.

– Det är viktigt att tänka på vårt spel och fokusera på att göra det vi ska göra bra, och inte så mcyket på motståndarna och att de är duktiga. Då tror jag att vi kan göra en bra match och ta poäng.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners