J20 klara för semifinal
Publicerad: 2018-03-23
SLUTSPEL
HV71:s J20 är klara för semifinal efter att ha vunnit även den andra matchen mot Frölunda HC. Joakim Stjern Svensson, Erik Brännnström och Edwin Johansson gjorde ett varsitt mål i 3-2-segern.

HV71 tog ledningen i den första perioden när Joakim Stjern Svensson prickade in 1-0, och Erik Brännström utökade ledningen i mittperioden. Frölunda tryckte dock på i den sista akten och reducerade först med drygt fyra minuter kvar och kvitterade även två minuter senare, vilket tog matchen till förlängning. Förlängningen hann dock inte bli mer än 57 sekunder gammal innan Edwin Johansson avgjorde kvartsfinalserien och skickade HV71 till semifinal.

HV71 - Frölunda HC 3 - 2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)

07:31 1 - 0 HV71, 25. Joakim Stjern Svensson (92. Holmström, 21. Sveningsson), PP1

38:11 2 - 0 HV71, 29. Erik Brännström (73. Brännström, 33. Cederholm), EQ

55:38 2 - 1 FHC, 10. Hampus Rydqvist (20. Miketinac), EQ
58:02 2 - 2 FHC, 5. Filip Westerlund (38. Petersson), EQ