J20 vann svängigt derby
Publicerad: 2017-10-14
J20
HV71:s J20 vann lördagens tighta Smålandsderby borta mot Växjö Lakers med 6-5. HV:s mål gjordes utav Filip Sveningsson, Joakim Stjern Svensson, Alexander Holmberg och Karl Smedberg.

HV71 tog en tidig ledning i matchen när Filip Sveningsson stänkte in 0-1 efter knappt fyra minuter, men sedan vände Växjö på steken med två snabba mål. Innan perioden var över hade dock Joakim Stjern Svensson kvitterat till 2-2. I den andra perioden fortsatte målen att trilla in när hemmalaget tog ledningen två gånger om, men Filip Sveningsson och Alexander Holmberg kvitterade matchen en gång var.

Alexander Holmberg och Karl Smedberg gjorde sedan ett varsitt snabbt mål i början av den tredje perioden och tvingade Växjö jaga på slutet. En reducering lyckades hemmalaget få till, men HV höll undan och vann tillslut med 5-6.

Matchrapport från Max Bohlin, assisterande tränare

Vi tar idag stora kliv framåt i vår aggressivitet över hela banan jämfört med de senaste matcherna. Vi är framförallt nöjda med andra perioden där vi får ner puckar djupt och spelar ett rörligt anfallsspel. Idag gör vi sex mål framåt vilket är klart godkänt.

Vi har fortfarande delar i försvarsspelet att jobba vidare med. Vi släpper in två mål i numerärt underläge samtidigt som vi emellanåt missar markering i ytan framför eget mål.

Vi ställer idag upp med ett ungt lag med hela tio utespelare födda 2000 eller senare. Sammantaget en klart godkänd prestation mot ett mycket hårt jobbande Växjö. Skönt för laget att komma tillbaka till vinnarspåret igen.

Växjö Lakers - HV71 5 - 6 (2-2, 2-2, 1-2)

03:45 0 - 1 HV71, 21. Filip Sveningsson (9. Holmberg, 91. Smedberg), PP1
05:59 1 - 1 VLH, 12. Lukas Ljungblom (25. Anren, 5. Nilsson), EQ
08:52 2 - 1 VLH, 18. Filip Karlsson (16. Sunnefors, 26. Bokk), PP1
10:45 2 - 2 HV71, 25. Joakim Stjern Svensson (33. Wikström, 24. Westlund), EQ

22:15 3 - 2 VLH, 25. Christoffer Anren (26. Bokk, 5. Nilsson), PP1
30:32 3 - 3 HV71, 21. Filip Sveningsson, SH1
30:54 4 - 3, VLH, 11. Gabriel Seger (16. Sunnefors, 13. Ericsson), EQ