Joakim Engström inför första kvartsfinalen mot MODO Hockey
Publicerad: 2021-03-01
SDHL
En lång väntan är över. Grundserien är färdigspelad. Nu är det äntligen dags för slutspel när HV71 ikväll spelar den första kvartsfinalen mot MODO Hockey. Huvudtränare, Joakim Engström, är tydlig med vad han kommer prata om med laget inför matchen: "Det är enkelt, vi ska tävla!".

När HV71 ikväll skrinnar ut på isen i Fjällräven gör dom det med en fullt godkänd grundserieomgång i ryggen. Laget slutade på en tredjeplats i SDHL och efter en abrupt inställd finalserie förra säsongen spelar nu laget äntligen slutspel igen.

– Känslan är fantastisk, äntligen får vi spela slutspel igen. Det har varit en lång grundserie där vi tappade flera nyckelspelare med långtidsskador i inledningen av säsongen, så vi är väldigt nöjda med hur vi spelade och tog oss an grundserien.

– Tabellplaceringen ger väl oss egentligen ingen jättefördel nu i kvartsfinalspelet som enbart spelas i bäst av tre matcher. Vi hade en lång resdag igår men när pucken väl släpps så kommer vi vara redo att tävla. Det blir ett annat spel i slutspel, spelarna är mer noggranna och har en högre grad av beslutsamhet.

I kvartsfinalserien går HV71 in som favoriter. Dels på grund av en mer framskjuten tabellplacering i grundserien men också det faktum att de vunnit tre av säsongens fyra möten. Förlustmatchen kom dock i det senaste mötet i januari då MODO vann med 6-3. Men tränare Engström är noga med att skilja på grundserie och slutspel.

– Det är en skillnad på grundserie och slutspel så vad som har hänt tidigare under säsongen går det inte att dra allt för stora slutsatser ifrån. Motståndet ikväll, MODO, är ett kompetent hockeylag och som dom har spelat från nyår och framåt så tycker jag dom borde kommit högre upp i tabellen. De har växt under säsongen och hittade ett sätt att spela mot oss i senaste matchen som de senare också vann, så vi kommer absolut inte ta lätt på dom.

– Spelmässigt så tror jag de kommer komma ut och pressa oss hårt. Detta innebär att det kommer finnas lediga ytor bakom och kan vi få till ett snabbt passningsspel så kan vi spela över dom.

Efter den avslutande grundserieomgången mot Göteborg i fredagskväll började upplandningen direkt inför slutspelet.

– Vi tränade under lördagsförmiddagen dagen efter matchen mot Göteborg. Vi fick även in ett ispass under söndagsmorgon innan vi satte oss på bussen mot Örnsköldsvik. Idag har vi varit ute och rört på oss under förmiddagen, sen lunch och lite vila, innan matchmötet klockan 17:00.

Hur kommer du att formera laget?

– Alla spelare är tillgängliga förutom våra långtidsskador. Hilda Svensson är inte med upp till denna match men kommer eventuellt spela när serien vänder hem till Jönköping senare i veckan.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners