J20 utslagna ur slutspelet
Publicerad: 2019-03-23
J20 Slutspel
HV71:s J20 har spelat klart för säsongen, det står klart sedan laget förlorat den tredje och avgörande matchen i åttondelsfinalen mot Södertälje SK med 3-4. Anton Svensson, Simon Holmström och Anton Heikkinen gjorde HV:s mål.

Efter att ha vunnit den första matchen i åtondelsfinalen så hade HV71 ett gyllene läge att avancera till kvartsfinal mot Södertälje, men den andra matchen gick till SSK under fredagen och när lagen på lördagen återigen drabbade samman i Kinnarps Arena blev det bortaseger.

Gästerna tog, som i de två första matcherna, ledningen i åttondelsfinal tre efter drygt halva första perioden. Anton Svensson kvitterade innan perioden var över och Simon Holmström gav HV ledningen i början på den tredje perioden. Men gästerna både kvitterade till 2-2 och tog även ledningen med sju minuter kvar av matchen.

Med 37 sekunder kvar så kvitterade dock Anton Heikkinen till 3-3 och förlängde HV:s säsong med ytterligare några minuter, för åtta minuter in i den fjärde perioden kom Södertäljes avgörande 3-4-mål, vilket betyder att HV71 är utslagna ur årets slutspel.