Förlust efter målrik match
Publicerad: 2021-09-26
Publiken fick se en rafflande tillställning under söndagseftermiddagen när HV71 förlorade mot Luleå med 6-5 i Husqvarna Garden. Bortalaget hade en 6-2 ledningen i matchen, men ett vilt kämpande HV71 kämpade tillbaka och var nära en kvittering i slutminuterna.

Toppmöte stod på programmet under söndagseftermiddagen när HV71 tog emot Luleå i Husqvarna Garden. Ett möte av dignitet och det visade sig även i matchöppningen. Perioden fick en flygande start när båda lagen satte högsta fart direkt. I powerplay, med 02:50 spelat, satte Viivi Vainikka i Luleå första målet i matchen när Sanni Hakala satt utvisad. Hemmalaget ville inte vara sämre och bara några minuter senare kom kvitteringsmålet när Sarah Bujold gjorde sitt femte mål för säsongen. Tempot fortsatte att vara högt i perioden och spelet böljade fram och tillbaka. När Nicoline Jensen i HV71 åker ut för en tripping visade Luleå återigen upp sitt fina spel i numerärt överläge. Viivi Vanikka blev återigen sist på pucken och gav sitt lag ledningen i matchen. Återigen, är HV71 snabba på att komma tillbaka när Thea Johansson kvitterar bara minuten efter. När periodsignalen signalerar efter en händelserik period hade Luleå gjort ytterligare ett mål i matchen genom Noora Tulus och det stod 3-2 på resultattavlan till Luleå.

I andra perioden fortsatte matchen i ett sprakande tempo. Underhållningsvärdet var högt och tittarna kom att bjudas på fyra mål. Vivi Vainikka gör sitt tredje mål i matchen, igen i powerplay, efter att HV71 åkt på en team penalty. Med halva perioden spelad, ryckte Luleå ifrån ytterligare, när Petra Nieminen gav sitt lag en 5-2 ledning. I samband med målet bytte HV71 målvakt och Lina Van Noort kom in i målet. Målvaktsbytet gav initialt, inte den energin hemmalaget sökte, för bara minuten efter bytet, gjorde Johanna Fällman i Luleå mål. Målskytten från första perioden Sarah Bujold, gav hemmalaget en gnutta hopp i jakten, när hon gör sitt andra mål i matchen och det stod 6-3 inför avslutningen.

HV71 fick en drömstart i jakten på reducering. Med en minut spelad av tredje perioden snodde Danielle Stone åt sig pucken och sköt distinkt in 6-4. Hemmalaget fick energi av målet och pressade Luleå. De tog också betalat när kaptenen, Hanna Olsson, gjorde sitt första mål för säsongen med elva minuter kvar av perioden. Ett pressat Luleå står sedan emot och lyckades med att hålla undan HV71 från fler mål. En underhållande match slutar 6-5 till Luleå och nu väntar några dagars vila för HV71 innan de möter Göteborg på hemmaplan på lördag.

HV71 - LULEÅ 5 - 6 (2-3, 1-3, 2-0)
02:50 0-1 (PP1) LHF Vivvi Vainikka (Tulus)
05:38 1-1 (EQ HV71 Sarah Bujold (Svensson)
12:46 1-2 (EQ) LHF Vivvi Vainikka (Nieminen, Hiirikoski)
13:51 2-2 (EQ) HV71 Thea Johansson (Berglund, Olsson)
17:01 2-3 (EQ) LHF Noora Tulus (Fällman)

26:38 2-4 (PP1) LHF Vivvi Vainikka (Hiirikoski, Kjellbin)
29:52 2-5 (EQ) LHF Petra Nieminen (Östman)
33:22 2-6 (EQ) LHF Johanna Fällman (Tulus, Vainikka)
34:15 3-6 (EQ) HV71 Sarah Bujold (Olsson)