Förlust efter straffläggning
Publicerad: 2021-01-30
En dramatisk match slutade 5-4 till hemmalaget Brynäs efter straffläggning. Brynäs var i två perioder det bättre laget men i slutperioden fick HV71 igång sitt spel och hade en tvåmålsledning. Hemmalaget vände dock tillbaka matchen och i straffläggningen avgjorde Lara Stalder.

Toppmöte stod på programmet denna lördagseftermiddag när serietvåan Brynäs tog emot tredjeplacerade HV71 i Monitor ERP Arena.

Hemmalaget startar matchen övertygande och leder välförtjänt med två mål när signalen går efter första perioden. Brynäs mål som inte helt oväntat, gjordes av måldrottning, Lara Stalder och den svenska landslagsbacken Maja Nylén Persson.

Spelet fortsätter i Brynäs favör även i starten av andra perioden och HV71 får tacka sin målvakt, Alba Gonzalo, som stått för ett flertal kvalificerade räddningar. HV71 börjar i slutdelen av andra så sakteliga komma in i matchen och med fem minuter kvar av perioden kommer ett viktigt reduceringsmål av Michelle Löwenhielm.

I två perioder har det varit Brynäs som haft taktpinnen i matchen men i tredje perioden blir matchen minst sagt händelserik. Tre minuter in i slutperioden snor Sanni Hakala åt sig en puck djupt i Brynäs försvarszon och via en backhand sätter hon kvitteringspucken. Målet ger HV71 luft under vingarna och i powerplay bombar Sidney Morin in ledningsmålet fem minuter efter kvitteringspucken. Backkollegan till Morin, Jessica Healey, vill inte vara sämre när hon trampar igenom Brynäs försvaret och gör 4-2 till HV71. En händelserik tredjeperiod var inte slut där, inom loppet av fyra minuter både reducerar och kvitterar Brynäs och matchen går till förlängning.

Målet uteblir förlängningsspelet och dramatiken fortsätter i straffläggning. Där blir Lara Stalder matchvinnare när hon via en delikat straff vinner matchen åt sitt lag.

Brynäs IF - HV71 5 - 4 (2-0, 0-1, 2-3, 0-0, 1-0)
02:59 1-0 (EQ) BIF Lara Stalder (Grahm, Krizova)
19:55 2-0 (PP2) BIF Maja Nylén-Persson (Cajanova, Krizova)

35:11 2-1 (EQ) HV71 Michelle Löwenhielm

43:16 2-2 (EQ) HV71 Sanni Hakala
48:20 2-3 (PP1) HV71 Sidney Morin (Löwenhielm)
52:42 2-4 (EQ) HV71 Jessica Healey (Morin, Löwenhielm)
56:19 3-4 (PP1) BIF Denisa Krizova (Nylén-Persson, Stalder)
59:05 4-4 (EQ) BIF Maja Nylén-Persson (Stalder, Cajanova)