Tommy Samuelsson inför Leksands IF-HV71
Publicerad: 2022-09-01
INFÖR
Det är dags för match igen och efter förra veckans två hemmamatcher möts HV71 och Leksand i Sala på torsdagskvällen. ”Jag tycker vi börjar hitta strukturen i vårt spel och ska bygga vidare på det imorgon”, säger Tommy Samuelsson.

HV71 besegrade både Rögle och IK Oskarshamn under veckan som passerade. Nu har laget haft ett par intensiva träningsdagar innan man ska möta Leksands IF i Sala på torsdagen. En ishall som inte ens en rutinerad räv som Tommy Samuelsson varit i innan.

– Faktiskt inte och det ska bli kul att få komma dit! Det jag har sett av Leksand på försäsongen har varit imponerande och de har ett frejdigt lag så jag räknar med ett tufft motstånd för oss.

Hur ser du annars på de fyra första veckorna på försäsongen?
– När jag tänker efter lite så slås jag av hur fort tiden går. Men jag är nöjd med över hur vi har förvaltat tiden och är där vi ska vara. Gruppen är fortfarande ganska ung i relationen, men det har varit nyttigt att få några matcher i benen och att vi får se killarna i skarpa situationer. Det kommer också att bli skarpare och skarpare ju närmare serien vi kommer.

Årets trupp är till hälften ny och du har fått in många rutinerade spelare och flera ledarkaraktärer. Hur ser du på gruppen efter fyra veckor?
– Vi har en stark grupp och vi har en fördel av att många starka individer kvar från förra året. De har också smittat av sig lite av den mentalitet på de nya spelarna som kommit in och det tror jag är viktigt. Gruppdynamiken är viktig och var ett av våra största verktyg förra året.

Om vi tittar på det spelmässiga och de två matcherna förra vecka. Hur ser du på dem och var ni befinner er?
– Man ska inte övervärdera träningsmatcher och konkurrenter för alla lagen befinner sig i olika faser. Men om vi tittar på var HV71 befinner sig så är jag positivt överraskad av hur mycket gruppen har tagit till sig sättet vi vill spela på och den strukturen vi ska stå för.

Du har en säsong att jämföra med. Gör du något annorlunda i år mot hur du förberedde laget förra året?
– Små justering beroende på att laget ser lite annat ut en förra året. Vi kanske har jobbat lite mer med video i år för att vara ännu tydligare i kommunikationen med spelarna.

Förra veckan saknade en del spelare både på grund av sjukdom, skada och landslagsspel. Hur har statusen i laget denna veckan?
– Victor Sjöholm är tillbaka från juniorlandslagsspel, men vi har inte bestämt om han kommer att spela imorgon eller får vila. André Petersson och Daniel Glad är också redo för spel igen. Tyvärr är både Lucas Elvenes och Måns Lindbäck fortsatt skadade och Jonathan Davidsson sjuk så kanske lyfter vi upp en junior.

Apropå junior. Hur ser du på Hugo Franssons spel hittills under försäsongen?
– Han har imponerat stort och har varit vår bästa back. Det som varit roligast att se är att han inte bara gör en bra match utan har en stabil hög nivå och tar för sig på banan, avslutar Tommy Samuelsson.

Tre senaste HV71
HV71-IK Oskarshamn 3-1
HV71-Rögle BK 4-2
Malmö Redhawks-HV71 5-4

Fem senaste Leksands IF
Brynäs IF-Leksands IF 4-5
Leksands IF-Brynäs IF 3-0
Färjestads BK- Leksands IF 1-3
Frölunda HC- Leksands IF 4-3 OT
Leksands IF-Färjestads BK 2-3OT

Johan Freijd