• Huvudsponsorer

Eftersnack med Marc Zanetti

25 januari 2018 23:51
EFTERSNACK

104 matchers torka, sedan bombade Marc Zanetti bort den dystra sviten när han prickade in game winning goal mot Skellefteå AIK. "Jag behövde verkligen det där", säger Zanetti efter matchen.


HV71:s långa skedelista fortsätter att växa, vilket betydde att laget bara hade fem backar uppskrivna inför torsdagens tuffa möte med Skellefteå AIK. Men det var inget som skulle stoppa HV, som klev ut och tog en tidig ledning i den första perioden.

– Som försvarare vill man komma in i matchen snabbt och idag fick vi lira näst intill vartannat byte. Men då gäller det även att man använder energin på rätt sätt, och det gjorde vi verkligen idag, med stor hjälp av våra forwards, säger Marc Zanetti.

Och en som verkligen tog vara på de täta bytena och stora speltiden, var just Zanetti. Den 12 mars 2016 gjorde han senast ett mål i SHL, men idag klev han fram i mittperioden och dundrade in ett stenhårt slagskott till 2-0.

– Jag behövde verkligen det där. Det var ett tag sedan jag gjorde mål senast, så äntligen. Man försöker att inte gräva ner sig när man inte gör mål, och sedan jag kom till HV71 så har spelarna pumpat i mig massor av självförtroende, så det var skönt att jag äntligen satte den för grabbarna, coacherna och fansen.

Gästerna reducerade i mittperioden, men Anton Bengtsson spikade slutresultatet till 3-1 i slutperioden och såg till att HV tog tre tunga poäng i den fortsatta jakten på slutspelsplats.

– Varje poäng nu är viktig. Vi tappade extrapoängen förra matchen mot Malmö, så denna var enormt viktig. Det var även bra för självförtroendet, så nu är det bara att bygga vidare på detta under de sista matcherna innan uppehållet.