Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Stark seger i Ängelholm

27 augusti 2020 20:15

Det blev seger på bortais mot Rögle under torsdagskvällen. HV71, med flera juniorer i matchtruppen, stod för en stark insats och visade lovande tendenser inför den kommande SHL-säsongen.


Det märktes att lagen hade några matcher i sig, för det var högkvalitativ ishockey som spelades redan från första nedsläpp. HV71 fick tidigt chansen i powerplay - två gånger om - men lyckades trots många chanser inte ta ledningen. Framlyfta av momentum kom istället ledningsmålet kort därefter i spel fem mot fem genom Johannes Kinnvall, efter att bröderna Sandberg stått för förhandsjobbet genom fint samspel. Perioden fortsatte i bortalagets favör, men fler mål blev det inte.

De numerära överlägena duggade tätt för HV71, och i matchens fjärde möjlighet i spelformen kom äntligen utdelningen. Efter fint klapp-klapp-spel direktsköt Linus Sandin in 2-0. HV71 fortsatte sedan styra och ställa i offensiven, men Christoffer Rifalk i Rögle-målet spikade igen och höll kvar sitt lag i matchen. Spikade igen gjorde också Hugo Alnefelt, som leverade parad efter parad och höll sin nolla intakt.

Rögle kom dock att utkräva hämnd i form av ett tidigt reduceringsmål i slutperioden. Daniel Zaar skrinnade in i anfallszon och avlossade ett hårt slagskott som satt där det skulle ur Rögle-ögon sett. Samme Zaar kvitterade också blott minuten senare i numerärt överläge. HV71 var rejält tillbakapressade efter de snabba målen, men lyckades samla sig och återta ledningen. Den här gången genom ett distinkt avslut från Lias Andersson, där kedjekompisarna Sandin och Wedin låg bakom. Det var jämnt in i det allra sista, men Rögle kunde trots utplockad målvakt inte kvittera. HV71 stod för en stark insats och visade lovande tendenser inför den stundande SHL-säsongen.

Rögle BK 2-3 HV71 (0–1, 0–1, 2–1)
Period 1:
0–1 (EQ) HV71 Johannes Kinnvall

Period 2:
0–2 (PP1) HV71 Linus Sandin

Period 3:
1–2 (EQ) RBK Daniel Zaar
2–2 (PP1) RBK Daniel Zaar
2–3 (EQ) HV71 Lias Andersson