Målkalas mot Djurgården
Publicerad: 2020-09-15
Med seriepremiär blott fyra dagar bort väntade genrep mot Djurgården. Av genrepet att döma ser HV71:s utsikter minst sagt bra ut, då motståndet avhandlades med hela 8–3 efter en fantastisk offensiv insats.

Att det var två lag i slag gick inte att gå miste om då respektive manskap vred upp tempot ordentligt redan från första nedsläpp. Jesper Kokkonen gav HV71 ledningen i powerplay och öppnade för en fin HV-inledning. Anton Wedin utökade senare ledningen efter elegant samspel med kedjekamraterna Linus Sandin och Lias Andersson. Men Djurgården kom att få rassla nätet - också två gånger om. Först reducerade William Eklund efter att ha hunnit före Jonas Gunnarsson på en lös puck, innan Tobias Björnfot sedan pangade in kvitteringen i numerärt överläge.

Mittperioden kom att handla om utvisningar - för båda lagen. Det var inte många minuter som spelades fem mot fem. Djurgården tog tidigt ledningen genom Manuel Ågren, under en avvaktande HV-utvisning. Hemmalaget kom att revanschera sig i powerplay - tre gånger om. Linus Sandin kvitterade, Jesper Kokkonen fixade ledningsmålet och Simon Önerud strösslade till det med 5–3. Det krävdes alltså ingen examen i raketforskning för att förstå att det var heta känslor lagen mellan.

Trots urladdningen i den andra perioden hade HV71 bud på mer. Fredrik Forsberg satte dit det femte (!) HV-målet i numerärt överläge tidigt. Det var också dalmasens första fullträff i HV-tröjan. Zion Nybeck kryddade sedan en stark match med ett mål, där han gjorde det på egen hand utan assist. Innan allt var sagt och gjort gjorde Fredrik Forsberg ytterligare en insättning på det nyöppnade målkontot, och fastslog slutresultatet – 8–3.

HV71 8-3 Djurgårdens IF (2–2, 3–1, 3–0)
1–0 (PP1) HV71 Jesper Kokkonen (Andersson, Wedin)
2–0 (EQ) HV71 Anton Wedin (Sandin, Andersson)
2–1 (EQ) DIF William Eklund (Pettersson)
2–2 (EQ) DIF Tobias Björnfot (S Johansson, Haga)

2–3 (EQ) DIF Manuel Ågren (Nilsson, Haga)
3–3 (PP1) HV71 Linus Sandin (Bergström, Forsberg)
4–3 (PP1) HV71 Jesper Kokkonen (Forsberg, Andrae)
5–3 (PP1) HV71 Simon Önerud (Kokkonen, Andrae)

6–3 (PP1) HV71 Fredrik Forsberg (Bergström, Fröberg)