Jenni Asserholt avslutar spelarkarriären
Publicerad: 2019-03-15
HV71 Dam
Det står nu klart att en av svensk damhockeys stora spelare, Jenni Asserholt, lägger skridskorna på hyllan efter en fantastisk karriär med bland annat tio VM- och tre OS-turneringar. ”Det har varit en livsstil som jag levt med länge”, säger Jenni.

Jenni Asserholt kom till HV71 från Linköping HC 2015 och har varit ledande spelare i damlaget de senaste säsongerna i HV71 etablering i SDHL. Nu är en lång spelarkarriär över.

– Nu känns det bra att ha tagit beslutet. Det har varit en process att bearbeta som jag nu gått igenom. Jag har levt med hockeyn så länge att jag i princip inte vet något annat, säger Jenni Asserholt.

Efter 235 landskamper, tio VM-turnering, tre OS och två SM-guld finns det många minnen för Jenni att se tillbaka på.

– Det häftigaste är nog att jag fått vara med på damhockeyns revolution och dit den är idag med världsstjärnor i vår liga och matcher som sänds på TV. Men naturligtvis finns många minnen från VM och OS, inte minst när vi tog silver i Turin 2006. Alla människor man har fått träffa genom åren som lärt mig otroligt mycket av och som gett mig erfarenheter jag kommer bära med mig resten av livet. I HV71 är det hela resan som laget gjort och såklart rekordmatchen där vi fick visa upp damhockeyn inför en storpublik. Det är minnen man aldrig glömmer.

Hur tror du vi kommer minnas Jenni Asserholts insatser för hockeyn i framtiden?
– Jag har alltid älskat att tävla och vinna och det kanske varit mitt signum. Det har drivit mig mycket både på och utanför isen. Jag har alltid känt en otrolig stolthet över att dra på mig landslagströjan och representera Sverige ute i världen.

Du har spelat elitishockey under så många år. Förutom vilja att vinna, vad har drivit dig?
– Jag har alltid varit nyfiken på nya utmaningar. När jag kom till Linköping gjordes en femårsplan upp och klubben satsade stort. Det resulterade i två SM-guld. Det var också det som var häftigt med att komma till HV71 som nykomling i SDHL. Att påbörjan en resa med ett lag som sedan slutade i en SM-final. Det gör att man utvecklas både som spelare och som människa.

Nu är den aktiva spelarkarriären slut. Hur ser du på framtiden?
– Just nu är jag hemma med min dotter Zoe, men jag kommer att ha en fortsatt roll i HV71 och vad den blir är inte riktigt klar ännu. Hockeyn kommer jag aldrig släppa helt och det ska bli otroligt spännande att se vad framtiden har att erbjuda.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners