• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Örebro
ÖRE

Elliotts två mål bäddade för HV-seger

26 december 2017 17:41
#HV71ÖRE

Backen Stefan Elliott satte sina två första SHL-mål när HV71 besegrade Örebro. Med uddamålsledning i tredje ryckte smålänningarna med två mål på 21 sekunder.


HV71 förlorade båda de två inledande mötena med Örebro. Kanske var det huvudanledningen till att laget kom ut och gjorde en riktigt bra förstaperiod. De vann skotten med förkrossande 15-2, gjorde ett mål genom Max Wärn och hade bud på betydligt fler.

– Kul att vara tillbaka, jag har väntat på detta i tre månader. Vi kommer ut bra och skapar långa anfall, då kommer målen också så vi är nöjda, sa HV71:s Pierre Engvall till C More. Engvall som var tillbaka efter lång skadefrånvaro och såg oerhört pigg ut.

Svängde i andra

Örebro hade en del att fila på och hade direkt i andra ett rungande ribbskott från Sakari Manninen, som hade gjort fem mål på de två första mötena med HV71 under säsongen.

Daniel Viksten gjorde tre mål senast Örebro besökte Kinnarps Arena och visade återigen att han trivs där. Han kvitterade i numerärt överläge efter elva minuter och det gav laget energi. Samme Viksten spelade sedan fram Marcus Weinstock som gjorde 1-2 ett par minuter senare och gästerna hade vänt.

Men HV71 knöt näven. Stefan Elliott gjorde sitt första SHL-mål i powerplay och med minuten kvar av perioden rakade Oscar Sundh in ledningspucken efter en tilltrasslad situation framför en vilt kämpande Axel Brage i bortakassen. 3-2 efter två perioder.

– Vi fick ett par jobbiga mål emot oss, men bra att vi studsar tillbaka. Vi har pratat om att vi behöver bli bättre på att skaka av oss motgångar under matcherna, sa HV71:s Oscar Sundh till C More i pausen.

Två mål på 21 sekunder

I tredje perioden gjorde HV71 ett snabbt ryck. Stefan Elliott prickade in sitt andra mål i numerärt överläge och Anton Bengtsson ökade på till 5-2 bara 21 sekunder senare.

Det var naturligtvis något som Örebro inte mäktade med att resa sig ifrån. HV71 fick därmed revansch för de två tidigare förlusterna mot Örebro under säsongen.

– Bra match och vi hittade sätt att göra mål. Grabbarna gjorde ett bra jobb framför mål så jag bara siktade in mig. Vi har varvat lite insatser tidigare så det känns bra med tre raka segrar, sammanfattade Stefan Elliott till C More efteråt.