• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

HV71 vann med Thörnberg som enda målskytt

25 november 2017 17:43
#SKEHV71

Skellefteå och HV71 bjöd på en tät och målsnål match där det märktes att båda lagen verkligen ville ha poäng. Mållöst ända fram till förlängningen, där Martin Thörnberg klev fram och hade marginalerna på sin sida.


Ett Skellefteå med självförtroende efter veckans dubbla vinster mot Luleå kom ut starkt. Laget skapade chanser och testade Fredrik Pettersson-Wentzel och HV-försvaret en del, men första perioden förblev mållös.

– Vi visste att de skulle komma ut med energi och vi lyckas ändå tygla dem ganska bra tycker jag, sa HV71:s Christoffer Persson till C More i den första pausen.

HV71, som kom från dubbla hemmaförluster tidigare i veckan, kämpade mer med sina grubblerier över en inneffektiv offensiv. Skellefteå startade andra perioden bra, men sedan kom gästerna mer och mer in i matchen och hade en hel del att säga till om. Laget hade exempelvis två numerära överlägen, en spelform som inte fungerat den senaste tiden. Det såg nu bättre och bättre ut och i det andra fanns det både ett och två lägen. Mållöst även efter två perioder.

I och med att lagen var mindre och mindre riskbenägna avtog målchanserna alltmer i tredje perioden. Klockan tickade på och både Gustaf Lindvall och Fredrik Pettersson-Wentzel höll sina nollor under ordinarie speltid.

"Ett av de mest turliga målen jag gjort"

Men en av dem skulle bli tvingad att släppa ett mål förbi sig eftersom en vinnare skulle utses. En lång match gick till förlängning, men där gick det desto snabbare.

HV71:s skarpskytt Martin Thörnberg hade inte gjort mål sedan slutet av september, men nu klev han fram när det som mest behövdes. Som det brukar vara i sådana här täta matcher var det en tillfällighet som avgjorde. Thörnberg skulle egentligen spela över pucken diagonalt till en lagkamrat, men istället studsade den på en Skellefteåspelares skridsko och in över Andrén. Säkerligen en skön seger för smålänningarna efter veckans övriga förluster.

– Ett av de mest turliga målen jag gjort. Jag har inte levererat som jag ska den senaste tiden, förhoppningsvis kan det lossna nu, sa Thörnberg till C More.