• Huvudsponsorer

Fredag Fre 26 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Fredag Fre 2 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Söndag Sön 11 Februari Feb
Idag 24 Februari Feb
Söndag Sön 25 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Söndag Sön 4 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
HV71
HV71

Tedenby show när HV71 slog Frölunda

12 oktober 2017 21:26
#FHCHV71

Det var länge och väl oklart var matchen skulle ta vägen i Scandinavium. Vid likaläge 1-1 tog Mattias Tedenby hand om det på egen hand och såg till att sätta HV71 i vinnarspåret.


Det var ett flertal spelare på isen som spelade sin första match mot det lag de lämnat inför den här säsongen, så det var säkerligen lite extra nerver med i spelet.

Laget som behärskade dem bäst i första perioden var gästerna. Max Wärn avslutade en snabb spelvändning efter 7:09 med ett välplacerat skott efter en fin flippmacka från Martin Thörnberg, som var nöjd med lagets spel.

– Vi håller uppe tempot bra och vinner mycket puckar i anfallszon. Vi spelar liknande hockey och jag tycker att vi gör det lite bättre just nu, sa han till C More i pausen.

Matt Donovan mäktade med ett mål på hela förra säsongen för Frölunda. Nu satte han den här säsongens första fram till 1-1 i powerplay nio minuter in i andra perioden.

Skotten i andra stannade på 9-9 och båda lagen hade bud på fler mål, men Johan Mattsson och Linus Söderström spelade inspirerat i de båda målen.

"Var väldigt revanschsugna"

Matchen stod och vägde, och det är ofta vid sådana tillfällen som de individuella prestationerna avgör. Mattias Tedenby svarade för just en sådan när han dribblade av ett par motståndare innan han sprätte upp pucken i krysset fram till 1-2, åtta minuter in i tredje perioden.

Bara en och en halv minut senare prickade Victor Ejdsell in 1-3 och det blev för mycket för Frölunda att hämta sig ifrån.

– Vi var väldigt revanschsugna då vi spelat dåligt de två sista i SHL. Förhoppningsvis kan vi göra några bra matcher i rad nu, sa Mattias Tedenby till C More efter matchen.