• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Mora
MIK
Borta
HV71
HV71

Ska Mora bryta trenden?

7 oktober 2017 10:00
#MIKHV71

Efter fyra raka förluster vill nykomlingen Mora bryta sin dystra trend. På lördagseftermiddagen tar man emot de regerande mästarna HV71 - som i inledningen av säsongen är seriens bästa bortalag.


Formkollen

Nykomlingen Mora IK inledde säsongen starkt. Premiären mot Frölunda i Scandinavium drog man till förlängning och hemma mot Rögle blev det en riktig överkörning när man vann med 5-1. Sedan dess har det dock sett mörkare ut. Fyra raka förluster - däribland de båda back-to-back-mötena med Färjestad. I senaste matchen mot Växjö inledde man bra och gick upp i en tvåmålsledning i den första perioden i en match som smålänningarna dock vände och till slut vann med 5-2. Nu siktar Mora på att återigen bli ett vinnande lag, när de regerande mästarna HV71 kommer på besök.

HV71 avslutar sin fyra matcher långa bortatour i Jalas Arena. Laget har flugit kors och tvärs över landet där man först nollade Karlskrona och sedan Luleå. Senast i Västerbotten blev det en 6-2-förlust mot Skellefteå och nu åker alltså smålänningarna till Mora innan man vänder hem till Jönköping och Kinnarps Arena igen. Trots förlusten senast har HV71 med sina 9 poäng bäst bortafacit av samtliga lag i SHL och vill nu sy ihop sin tour med en ny seger på bortais.

Läget i lagen

Mora har fått klara sig utan Joakim Liliehöök i inledningen av säsongen. Dessutom har Jacob Nilsson varit frånvarande de senaste fyra matcherna.

HV71:s frånvarolista är fortsatt lång. Fredrik Pettersson-Wentzel, Adam Åhman, Christoffer Persson, Isab Brännström, Kevin Stenlund, Filip Sveningsson saknades alla i förlustmatchen mot Skellefteå.

Notera att

– Mora har haft det rejält tufft i special teams. Med sina 62,50% är man seriens sämsta lag i boxplayspelet och vad det gäller powerplay har det också gått trögt. På hemmaplan har man på nio försök ännu inte funnit nätet i den spelformen.

– HV71 å andra sidan är ligans bästa lag i numerärt underläge. Trots att man är seriens näst mest utvisade lag ligger boxplayprocenten på imponerande 91,30%.

– Tjecken David Kase har varit i fin form i inledningen av säsongen. Med sina två mål och tre assist är han tillsammans med Matt Bailey den mest poängproduktive i Mora.

  • Smålänningarnas bäste poängplockare är såhär långt Sebastian Wännström. Nyförvärvet från Rögle har knoppat ihop fem pinnar i de sju inledande matcherna.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKHV71