• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Mora
MIK
Borta
HV71
HV71

Moras dystra svit bruten efter Perssons hattrick

7 oktober 2017 17:42
#MIKHV71

Moras dystra trend stannade vi fyra förluster. I lördagens hemmamöte med HV71 stod laget för en mäktig vändning - signerad John Persson.


Mora var på jakt efter ett trendbrott då hade förlorat de fyra senaste matcherna. Gästande HV71 ville dock annat och hade redan efter drygt fyra och en halv minut dragit ifrån till 0-2. Först gjorde Bill Sweatt 1-0 med sin första poäng i HV-dressen innan David Ullström uttökade med en styrning. Mora skulle kort därefter få ett numerärt överläge, ett överläge klubben förvaltade på bästa sätt. Morasonen Alexander Hilmerson blev målskytt när han tryckte in pucken förbi Linus Söderström för sitt första SHL-mål. Ett hårt jobbande hemmalag skulle också få till en kvittering innan pausvilan när John Persson rakade in 2-2.

"Redde ut det"

I den andra perioden skulle John Persson fullborda vändningen med sitt andra mål för kvällen. I numerärt överläge pricksköt han in pucken i mål. Perssons fina eftermiddag skulle efter 11:12 bli ännu bättre. Med en styrning från nära håll lyckades han göra sitt tredje mål i matchen och hans tre raka mål vände underläge 1-2 till ledning 4-2 för Mora.

– Det är väldigt bra i andra perioden. Vi började vinna kamperna. Det är skönt att göra mål, men vi har en viktig period kvar här. Det var nog i AHL någon gång jag gjorde ett hattrick senast, sa Moras John Persson i C More.

I den tredje perioden ångade gästerna på för att komma ikapp, men det skulle krävas en märklig sargstuds efter 17:20 innan Engstrand kapitulerade igen. Max Wärn var det som snappade upp pucken och skapade nerv i matchen. Den tog dock Emil Aronsson död på dryga minuten senare när han rakade in 5-3 i öppen kasse.

– Vi redde ut det till slut. Det är skönt att få göra mål igen. Jobbar vi hårt och gör det vi ska kan vi ge oss själva en chans att vinna varje match, sa Moras Emil Aronsson i C More.