• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
HV71
HV71

Thörnberg firade 500 som segerskytt

30 september 2017 20:30
#KHKHV71

Returmötet mellan Karlskrona och HV71 stod länge och vägde. Då passade jubilaren Martin Thörnberg på att landa tre poäng till Jönköpingslaget med matchens enda mål.


För andra gången på bara fem dagar ställdes Karlskrona och HV71 mot varandra. Blekingelaget var ute efter revansch och stod även upp väl, trots att det var gästande HV71 som spenderade större delen av matchupptakten i offensiv zon. En av de första stora chanserna gick däremot till Karlskrona och Daniel Gunnarsson, men Linus Söderström slängde ut benet. Åt det andra hållet höll sig Robin Figren framme och avslutade en omställning genom att skjuta tätt utanför mål.

Spelmässigt var det HV som hade kontrollerat första 20 och i mittperioden fortsatte det. Efterhand kunde ändå Karlskrona växa in, mycket tack vare ett starkt powerplayspel. Hemmalaget hade också en puck som dansade på Söderströms mållinje och lagen såg ut att lämna isen fortsatt mållösa. Men med bara tio sekunder kvar till periodvilan tog Alexander Ytterell ett backskott som Henrik Lundberg släppte retur på, en retur som Martin Thörnberg slog i nät till ledning för HV71.

Karlskrona pressade - ribbträff från kvittering

Målet kom i Thörnbergs 500:e SHL-match - en riktig milstolpe som forwarden fick fira på bästa sätt. För i den tredje perioden började Karlskrona att pressa på med allt längre anfall. Hemmalaget kom också till ett par möjligheter, där Emil Larssons ribbträff åtta minuter från slutet var allra närmast.

HV71 blev fast i egen zon ju längre perioden led och slutsekunderna blev ett drama. Linus Söderström stod pall för trycket och nollade Karlskrona, något som gav Thörnberg rollen som segerskytt i sitt 500:e framträdande.

– Det var en tight match. Det är inte varje dag som man får vinna med 0-1 på bortaplan. Jag tycker att vi krigar på och tar tre poäng helt enkelt, kommenterade HV71-kaptenen själv för C More.