• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Kaptenen visade vägen i förlängningsdramat

20 april 2017 22:15
#HV71BIF

Fördelen i finalen har svängt över till Brynäs - som nu har dubbla förlängningsvinster. Tomas Zaborsky sköt avgörandet i Kinnarps Arena, men den stora hjälten var lagkapten Jacob Blomqvist.


Efter varsin hemmaseger gick SM-finalen vidare med match i Kinnarps Arena på torsdagskvällen. Där drabbades HV71 av en tidig utvisning på Mattias Tedenby, något som Brynäs och Jacob Blomqvist utnyttjade. Efter att ha tagit ett första skott slog lagkaptenen till på sin egen retur och 0-1 satt i nät redan efter 3.51. Spelmässigt var tempot högt från start och lagen bytte anfall med varandra.

Brynäs kom loss i en två mot enkontring, en chans som Linus Söderström skickligt stoppade. HV å sin sida var som närmast via en retur från Martin Thörnberg och trots ett fartfyllt spel var det ont om stora lägen. Mittperioden inleddes med ett lägre speltempo, men med klart fler öppna chanser. Söderström räddade ett friläge för Oskar Lindblom och Mattias Tedenby var nära för HV:s del.

Kontrade in avgörandet: "En stor seger för oss"

Hemmalaget hade ändå svårt att komma till i offensiven, i alla fall ända fram till Kevin Stenlund med 11.24 på klockan forcerade in en retur till 1-1. Brynäs åkte direkt därefter på en utvisning och då passade gästernas kapten Blomqvist på att kontra in sitt andra mål för kvällen till ny bortaledning. Repliken från HV71 kom omgående och Tedenby styrde in ett inspel alldeles i slutskedet av powerplayspelet. Återigen skulle Brynäs koppla greppet, för med en backhand hittade Daniel Paille rätt till 2-3 med 16.20 spelat.

Målkavalkaden i mittenakten följdes upp av en mer sansad tredje period, där Brynäs länge låg tryggt och stängde igen defensivt. Men när Martin Thörnberg drygt fem minuter från slutet fick yta att avancera på betydde det 3-3 och förlängning för andra mötet i rad. I suddenspelet var det HV71 som hade taktpinnen, men när hemmalaget inte tog chansen ställde Brynäs snabbt om. Ponthus Westerholm serverade Tomas Zaborsky öppet mål och med 3-4 har nu Brynäs kopplat kommandot om SM-finalen.

– Det var en bra match, vi var det bättre laget. Vi arbetar hårt och har en övertygelse om att vi kan vinna när vi ger allt. Det här är en stor seger för oss, summerade Brynäshjälten Zaborsky i C More.

Kommande match:

Brynäs-HV71, Lör 22 april 15:15