• Huvudsponsorer

Lördag Lör 20 Januari Jan
Söndag Sön 21 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Onsdag Ons 24 Januari Jan
Fredag Fre 26 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Fredag Fre 2 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Söndag Sön 11 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Söndag Sön 25 Februari Feb
Lördag Lör 3 Mars Mar
Söndag Sön 4 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

HV vann rond ett – knäckte Malmö i tredje perioden

1 april 2017 17:40
#HV71MIF

HV71:s målexplosion i den tredje perioden bäddade för seger hemma i ett kokande Kinnarps Arena. 1-2 blev 5-2 i slutperioden, när rond ett tillföll Jönköpingslaget.


Inför ett kokande och stämningsrikt Kinnarps Arena var det HV71 som kopplade ett tungt grepp i matchinledningen. Trycket tonade av när Malmö fick chansen i powerplay och därefter det blev bataljen aningen mer jämn. Det var just i spel fem mot fyra som det första målet skulle komma, efter att Oscar Sundh var lite för het i en uppgörelse med André Benoit. Andreas Thuresson såg till att öppna målskyttet i det numerära överläget när han dunkade in 1-0 på pass från Ilari Filppula.

– Fullt tryck på en gång - det är så vi vill starta på hemmaplan. Jag har inget speciellt att klaga på, mer än att vi ska sätta våra chanser, sade HV71:s Mattias Tedenby till C More i pausen.

HV71 skulle i den andra perioden äntligen få utdelning. Förvisso var gästerna nära att dubbla sin målskörd när Nichlas Hardt prickade målramen, men efter en viss press satt hemmalagets 1-1-mål bakom gästernas burväktare. Filip Sandberg skrinnade in mot mål och såg sin tänkta passning in mot slottet styras in på en Malmöskridsko och förbi en chanslös Alsenfelt.

HV-vändning i tredje

Hemmalaget gick för att fullborda sin vändning, men i stället satte sig gästerna återigen i förarsätet. Jens Olsson fångade upp pucken på offensiv blå innan han serverade Ilari Filppula, som i sin tur hittade fram till Robin Alvarez som satte pucken högt bakom Linus Söderström. Hemmalaget hade bud på en 2-2-puck, men uddamålsledningen stod sig in i den tredje.

Den tredje perioden blev en riktig målexplossion för hemmalaget. Dryga tre minuter in kom kvitteringen efter ett fint samspel i kedjan Sandberg-Andersson-Tedenby, där Lias Andersson tog vara på egen retur och slog in pucken på tennis - och tre minuter senare bröt sig Chris Abbott fri och fullbordade vändningen. Därefter tog hemmalaget över matchen och gick ifrån till 5-2 innan slutsignalen ljöd. Därmed plockade jönköpingslaget rond ett, när serien nu vänder ner till Malmö Arena.

Nästa match:

  • Malmö-HV71, Mån 3 mars 19:15