• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Fredag Fre 8 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Fredag Fre 19 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

HV71 vidare till semifinal efter fyra raka segrar

24 mars 2017 21:30
#smslutspel2017

HV71 är som första lag vidare till semifinal i årets slutspel. Detta efter att ha slagit Färjestad med 4-0 i matcher. Spiken i kistan slogs in i Karlstad under fredagskvällen efter seger med 3-2.


Att det var kniven mot strupen för Färjestad märktes i inledningen då hemmalaget kom ut med full fart. Man skapade också lägen för att ta ledningen men Linus Söderström visade upp ett storartat spel i gästernas målbur.

Allt eftersom tog HV71 över spelet, och HV visade vad effektivitet innebär. Martin Thörnberg skickade in 0-1 i powerplay och bara minuter senare stänkte Filip Sandberg in 0-2 bakom Stefan Steen.

Andra perioden hann sedan inte bli mer än några sekunder gammal innan Lawrence Pilut genom en soloåkning, läckert sprätte upp 0-3 för HV71. Ett mål som såg matchavgörande ut.

Men Färjestad slogs för sin överlevnad och det märktes då hemmalaget fortsatte att slita hårt, smälla på och spela fysiskt. Det kom också att betala av sig. Milan Gulas reducerade till 1-3 och innan den andra perioden var över hade också Alexander Johansson lirkat in 2-3, och matchen var i fullt liv igen.

– Nu handlar det om att våga vinna. Våga spela för att vända det här. Att våga tro på det, sa målskytten Johansson till C More i paus.

Söderström stod pall i HV-målet

Färjestad gav matchen ett rejält försök i den tredje perioden. Man pressade på och sköt på alla lägen man fick för att få in en kvittering. Det satsades med sex man mot slutet och revs och slets. Men pucken ville inte in.

HV71 och målvakten Linus Söderström visade upp en stark defensiv, höll undan och segrade med 3-2. Därmed går gästerna vidare till semifinal med 4-0 i matcher.

– Vi är väldigt solida och tullar inte på något i vår spelidé. Vi visar bra tålamod genom alla fyra matcher, sa Johan Lindbom, tränare i HV71 till C More efter matchen.