• Huvudsponsorer

Fredag Fre 26 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Fredag Fre 2 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Söndag Sön 11 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Söndag Sön 25 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Söndag Sön 4 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Sjunde raka för urstarkt Skellefteå

24 januari 2017 21:52
#SKEHV71

Maskinen Skellefteå går inte att rubba för tillfället. HV71 hade västerbottningarna på fall, men tabelltrean vände och tog sjunde raka segern.


I det formstarka mötet mellan Skellefteå och HV71 var det gästerna som inledde bäst och även fick utdelning. En felpass från hemmalagets Marcus Pettersson gav Oscar Sundh fritt läge och han gjorde inget misstag när han stänkte in 1-0 bakom Joni Ortio. Efter en snabb omställning kom även 2-0. I en två mot en-situation hittade Erik Christensen fram till Mattias Tedenby som snyggt lyfte in 2-0.

Den andra perioden var jämnare och Skellefteå skulle också krypa närmare i målprotokollet. Det var dock en ovan målskytt som lyckades spräcka Fredrik Pettersson-Wentzels nolla. Johan Alm, som var mållös den här säsongen, pangade snyggt dit pucken i taket.

– Det var skönt att göra mål, man gör ju inte så många på en säsong. Den första perioden är under all kritik, men vi rycker upp oss lite i andra. Nu har vi 20 minuter på oss att göra det här till en bra match, sa Skellefteås Johan Alm i C More.

Lindholm öser in poäng

Det skulle till slut bli en ganska bra match för Alms Skellefteå. Pucken hade knappt släppts i den tredje akten innan hete Pär Lindholm satte 2-2, hans sjunde poäng på de fyra senaste matcherna. Efter drygt fem minuters spel var vändningen ett faktum när Adam Pettersson tog tillvara på Pettersson-Wentzels retur. HV71 kämpade tappert, men kunde inte rå på formstarka Skellefteå som nu är uppe i sju raka viktorior.

– De får skölja över oss efter första, sedan rycker vi upp oss. Det är klart att vi är nöjda med tre poäng, men spelmässigt är det sådär, sa segerskytten Adam Pettersson i C More.

Kommande motståndare:

  • Linköping-Skellefteå, Tors 26 jan 19:00
  • HV71-Leksand, Fre 27 jan 19:00