• Huvudsponsorer

Fredag Fre 26 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Fredag Fre 2 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Söndag Sön 11 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Söndag Sön 25 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Söndag Sön 4 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
HV71
HV71

HV71 höll undan i Karlskrona

7 januari 2017 19:03
#KHKHV71

Karlskrona gick för sin tredje raka hemmaseger, men hemma mot HV71 ikväll tog det stopp. Men trots att gästerna från Jönköping kontrollerade stora delar av matchen blev avslutningen rafflande.


Ett piggt HV71 kom ut med rejäl fart på skridskorna och hemmaspelarna hade svårt att hänga med. Redan efter 1:37 satte Ted Brithén 1-0 med ett rappt avslut, hans tredje mål för säsongen. Karlskrona hämtade sig lite något efter den tuffa starten, men första perioden gick klart till HV71:s favör.

– Det är väl ingen jättebra start från vår sida. Vi måste vara lite rejälare i allt vi gör, få ner puckarna bakom deras backar och vara lite noggrannare, sa Joel Kellman, Karlskrona, till C More.

Ryckig matchbild

I den andra perioden duggade utvisningarna tätt och det var bortalaget som bäst utnyttjade den ryckiga matchbilden, både spel och målmässigt. Anton Bengtsson ökade på till 2-0 och Simon Önerud till 3-0 innan Karlskrona kunde reducera i numerärt överläge genom Daniel Gunnarsson. Skotten 23-6 i HV71:s favör säger det mesta om matchbilden i den andra perioden.

– Det är inte bra alls helt enkelt. Vi spelar alldeles för svårt bakifrån. Mycket crosspass och vi bjuder på deras mål, så det måste upp, konstaterade reduceringsskytten Daniel Gunnarsson.

Lång videokonferens

Hockey är ologiskt ibland. HV71 hade dominerat hela matchen, ändå var Karlskrona bara ett bortdömt mål i den tredje perioden från att komma ikapp. Först bombade Alexander Deilert in 2-3 i numerärt överläge och sedan trodde alla i ABB Arena att Jimmy Andersson hade forcerat in kvitteringen. Men efter långa samtal med videorummet kunde domarna konstatera att målburen var ut sitt läge och målet dömdes bort. Efter det gick luften ur hemmalaget och HV71 kunde hålla undan.

– Vi kom ut med bra fart i början på tredje, sen börjar de sätta högra press och får lite chanser, men jag tycker ändå vi har det under kontroll, kommenterade HV71:s Andreas Borgman matchen i C More.