• Huvudsponsorer

Lör 07 Jan (1 match)
Fre 13 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Fre 27 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Fre 24 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Lindbom: "Vi ska göra 60 bra minuter"

29 februari 2016 16:18

Efter förlusten senast mot Örebro Hockey laddar HV71 om till säsongens fjärde smålandsderby mot Växjö. ”Det fanns delar mot Örebro som var bra, men vi måste framför allt spela i 60 minuter”, säger Johan Lindbom inför mötet.


I två perioder var matchen mot Örebro jämn och inför tredje perioden var det likaläge mellan lagen. Men i tredje period fick Örebro utdelning i powerplay, något som blev avgörande enligt tränare Lindbom.

– Vi har svårt att komma igen och hota dem efter det pp-målet. Efter en bra första period och en riktigt bra andraperiod så tappar vi kraften i tredje perioden, samtidigt som Örebro gör det bra. Det fanns saker att bygga vidare på och det gäller att vi inte gräver ned oss för förlusten.

För HV71 väntar nu ytterligare en tät vecka med matcher mot topplagen i ligan. Ett utgångläge som HV-tränaren gillar.

– Vi brukar göra bra matcher mot topplagen i ligan och det ger oss bra förutsättningar för att förbereda oss för matcherna som kommer efter grundspelet. En superviktig vecka där vi får möta oss med de bästa.

HV71 har mött Växjö tre gånger under säsongen och vid två tillfällen har HV71 vunnit. Senast blev det dock förlust hemma med 3-5, men Johan Lindbom har planen klar för sig.

Mot Färjestad hemma spelade vi bra i 50 minuter och senast mot Örebro gjorde vi 40 bra minuter. Nu handlar det om 60 bra minuter och då har vi en bra chans att vinna.

Tedenby och Campoli tillbaka mot Växjö

Mot Örebro var inte mindre än åtta spelare strukna på grund av skada eller sjukdom. När HV71 möter Växjö i morgon ser läget lite ljusare ut.

Chris Campoli och Mattias Tedenby är tillbaka från sjukdom och redo för spel igen. Axel Eidstedt och Ted Brithén har en bit kvar och vi hoppas att i alla fall Ted får en match i slutet av veckan. I övriga är samma gäng som mot Örebro tillgängliga, hälsar Johan Lindbom.