• Huvudsponsorer

Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

HV71 förlorade första kvartsfinalen mot Skellefteå

15 mars 2014 20:18

På lördagen inleddes slutspelet när HV71 gästade Skellefteå. HV inledde starkt och tog ledningen i matchen, men efter måna utvisningar så kunde Skellefteå vända och vinna det första mötet med 3-1 och ta ledningen i matchserien, som på måndag vänder ner till Jönköping.


Det blev en minst sagt intensiv inledning på matchen, där spelet svängde fram och tillbaka i ett rasande tempo, men utan varken några klara målchanser eller skott på mål. När HV71 dock sköt sitt första skott i matchen efter 7.44, så kom även första målet. Mattias Karlsson serverade Patrik Carlsson med en fantastiskt krosspassning, som i sin tur skickade in pucken högt bakom Markus Svensson och gav bortalaget ledningen med 1-0.
Matchen fortsatte sedan i ett högt tempo där HV71 var närmast ytterligare mål när man spelade i boxplay och kontrade två gånger om. Även Skellefteå fick en klockren målchans mot slutet av perioden när Bellemare kom fri med Wesslau, som dock räddade två gånger om och såg till att hans HV hade 1-0 med sig till den första vilan.

Skellefteådominans Inledningen på den andra perioden blev helt och hållet hemmalagets. Efter 1.43 drog HV på sig sin andra utvisning i matchen och 17 sekunder in i powerplayet kom utdelningen för hemmalaget. Melker Karlsson höll sig framför mål och styrde in Oskar Möllers skott, otagbart för Wesslau.
Skellefteå fortsatte sedan att sätta press på HV71 och var gång på gång nära att ta ledningen, men både stolpar och skickliga räddningar höll pucken utanför mål.
HV71 fick efter knappt halva perioden chans att spela 5 mot 3 i över minuten, men man fick aldrig någon ordentlig press på Skellefteå och den möjligheten rann ut i sanden.
Fortsättningen av perioden blev fortsatt dominerad av hemmalaget, men inga fler mål gjordes utan 1-1 stod sig inför den tredje akten.

Nära för HV Även den tredje periodens inledning blev helt och hållet hemmalagets, och återigen var det tack vare utvisningar på HV-spelarna. När klockan stod på 4.20 så kom 2-1 för hemmalaget, detta genom Jimmie Ericsson.
Strax efter målet drog HV på sig ytterligare en utvisning och då var Skellefteå ytterst nära att utöka ledningen, men stolpen räddade HV ännu en gång.
HV växte sedan in i perioden och ökade trycket för en kvittering och Andreas Jämtin fick en gyllene chans när han blev frispelad framför mål, men Markus Svensson svarade för en fin benparad och höll pucken ute.
Mitt i HV:s försök till kvittering så stack Pierre-Edouard Bellemare upp och sprätte upp pucken till 3-1 i Wesslaus vänstra kryss och avgjorde därmed matchen då klockan stod på 18.09.
På måndag vänder matchserien ner till Jönköping och då blir det ett frenetiskt jagande för HV71 för att kvittera serien.

Biljetter till matchen köper du här: http://hv71.ebiljett.nu/Home/tickets/29/False