• Huvudsponsorer

Lör 07 Jan (1 match)
Fre 13 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Fre 27 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Fre 24 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Tung förlust för HV71 i kvartsfinal 2

17 mars 2014 21:53

På måndagen vände kvartsfinalserien ner till Jönköping och Kinnarps Arena. Den andra matchen blev en HV-dominerad tillställning där gästande Skellefteå ändå kunde gå segrande med 3-2 efter ett avgörande med sex sekunder kvar av matchen.


HV71 var det lag som inledde matchen klart bäst och skapade flera kvalificerade målchanser under de inledande minuterna, men Skellefteå var inte heller dem helt ofarliga utan nosade fram ett par farliga lägen.
HV:s hårda inledning resulterade i ett powerplay efter knappt halva perioden, men i den spelformen har HV haft det svårt under lång tid och inte heller nu lyckades man hitta på något farligt.
Istället fick gästerna spela powerplay några minuter senare och då kom första nätrasslet för kvällen, när Melker Karlsson petade in en retur i öppet mål. Tiden för målet, 15.09.
Knappt fyra minuter senare ökade Skellefteå på sin ledning till 2-0 helt otagbart för Wesslau efter en styrning från Adam Petterssons klubba.

Mycket HV HV71 fick ett drömläge att reducera tidigt i den andra perioden när Skellefteå drog på sig två utvisningar inom loppet av två och en halv minut. Men inte heller de här två numerära överlägen resulterade i något mål.
Men när klockan sen stod på 7.34 kom HV:s reducering. Johan Lindström bröt sig fri, väntade ner målvakten och lyfte in pucken i nättaket.
Efter reduceringen tog hemmalaget över taktpinnen helt och hållet och pressare på för en kvittering. Man fick med fyra minuter kvar av perioden återigen chansen att spela med en man mer, men inte heller det fjärde powerplayet resulterade i något mål, utan 1-2 stod sig inför period nummer tre.

Dråpligt slut HV71 fick en drömstart på den tredje perioden. Efter endast tre minuter trampade Toni Rajala in i offensiv zon och sprätte upp pucken i Markus Svenssons vänstra kryss med ett stenhårt handledsskott och kvitterade matchen till 2-2.
De efterföljande minuterna skulle bli ett tryck utan dess like från hemmalaget.
Man matade på med skott och skapade målchanser och tvingade Skellefteåkeepern till några riktigt svettiga räddningar.
Bortalaget fick dock lite luft under vingarna efter drygt halva perioden och började även de skapa målchanser, men även Wesslau bjöd på några fina parader.
Med drygt minuten kvar kom HV i ett flygande anfall och Filip Sandberg drog till ett dragskott i ribban. Minuten senare, när endast sex sekunder återstod, kom Skellefteå i ett sista anfall och då skickar Fredrik Lindgren pucken på mål, som smiter mellan benen på Wesslau och in i mål.
Därmed vann Skellefteå den andra matchen med 3-2 och leder nu kvartsfinalserien med 2-0 i matcher.