• Huvudsponsorer

Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Tung förlust för HV71 i kvartsfinal 2

17 mars 2014 21:53

På måndagen vände kvartsfinalserien ner till Jönköping och Kinnarps Arena. Den andra matchen blev en HV-dominerad tillställning där gästande Skellefteå ändå kunde gå segrande med 3-2 efter ett avgörande med sex sekunder kvar av matchen.


HV71 var det lag som inledde matchen klart bäst och skapade flera kvalificerade målchanser under de inledande minuterna, men Skellefteå var inte heller dem helt ofarliga utan nosade fram ett par farliga lägen.
HV:s hårda inledning resulterade i ett powerplay efter knappt halva perioden, men i den spelformen har HV haft det svårt under lång tid och inte heller nu lyckades man hitta på något farligt.
Istället fick gästerna spela powerplay några minuter senare och då kom första nätrasslet för kvällen, när Melker Karlsson petade in en retur i öppet mål. Tiden för målet, 15.09.
Knappt fyra minuter senare ökade Skellefteå på sin ledning till 2-0 helt otagbart för Wesslau efter en styrning från Adam Petterssons klubba.

Mycket HV HV71 fick ett drömläge att reducera tidigt i den andra perioden när Skellefteå drog på sig två utvisningar inom loppet av två och en halv minut. Men inte heller de här två numerära överlägen resulterade i något mål.
Men när klockan sen stod på 7.34 kom HV:s reducering. Johan Lindström bröt sig fri, väntade ner målvakten och lyfte in pucken i nättaket.
Efter reduceringen tog hemmalaget över taktpinnen helt och hållet och pressare på för en kvittering. Man fick med fyra minuter kvar av perioden återigen chansen att spela med en man mer, men inte heller det fjärde powerplayet resulterade i något mål, utan 1-2 stod sig inför period nummer tre.

Dråpligt slut HV71 fick en drömstart på den tredje perioden. Efter endast tre minuter trampade Toni Rajala in i offensiv zon och sprätte upp pucken i Markus Svenssons vänstra kryss med ett stenhårt handledsskott och kvitterade matchen till 2-2.
De efterföljande minuterna skulle bli ett tryck utan dess like från hemmalaget.
Man matade på med skott och skapade målchanser och tvingade Skellefteåkeepern till några riktigt svettiga räddningar.
Bortalaget fick dock lite luft under vingarna efter drygt halva perioden och började även de skapa målchanser, men även Wesslau bjöd på några fina parader.
Med drygt minuten kvar kom HV i ett flygande anfall och Filip Sandberg drog till ett dragskott i ribban. Minuten senare, när endast sex sekunder återstod, kom Skellefteå i ett sista anfall och då skickar Fredrik Lindgren pucken på mål, som smiter mellan benen på Wesslau och in i mål.
Därmed vann Skellefteå den andra matchen med 3-2 och leder nu kvartsfinalserien med 2-0 i matcher.