• Huvudsponsorer

Lördag Lör 20 Januari Jan
Söndag Sön 21 Januari Jan
Tisdag Tis 23 Januari Jan
Onsdag Ons 24 Januari Jan
Fredag Fre 26 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Fredag Fre 2 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Söndag Sön 11 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Söndag Sön 25 Februari Feb
Lördag Lör 3 Mars Mar
Söndag Sön 4 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar

HV71 värvar Stefan Elliott

21 oktober 2017 15:18

HV71 gör klart med en backförstärkning i form av Stefan Elliott, 26. ”En bra tvåvägsback med en härlig spelförståelse”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.


Tidigare i veckan konstaterades skador både på Kristofer Berglund och Alexander Ytterell. Nu förstärker Stefan Elliott backsidan och har skrivit på för resten av säsongen.

– Stefan är en back som är väldigt skicklig i spelet med puck. Han har ett bra förstapass och följer gärna med i det offensiva spelet. Han har samlat på sig erfarenhet både från NHL och KHL och kommer bli en värdefull tillgång för oss, säger Johan Hult.

Stefan Elliott kommer närmast från KHL och AK Bars Kazan där han spelade under förra säsongen och noterades för 11 poäng (4+7) på 31 matcher. Innan dess har han fem säsonger från NHL/AHL där han representerade Colorado Avalanche, Arizona Coyotes och Nashville Predators organisationer.

– Vi räknar med att han ansluter under den kommande veckan och jobbar med att han ska bli spelklar så fort som möjligt, avslutar Johan Hult.

Kontraktet med Elliott gäller säsongen ut.

FAKTA / ELLIOTT
Född: 910130, Vancouver
Position: Back
Skjuter: Höger
Längd / vikt: 185 cm / 86 kg
Moderklubb: North Shore Winter Club

Tidigare klubbar: North Shore Winter Club, Vancouver NW Giants, Saskatoon Blades, Lake Erie Monsters, Colorado Avalanche, Arizona Coyotes, Nashville Predators, Milwaukee Admirals, AK Bars Kazan

Statistik hämtad från Eliteprospects