• Huvudsponsorer

Lör 22 Apr  (1 match)
Mån 24 Apr  (1 match)
Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

Erik Christensen stor hjälte i match fyra

22 mars 2014 00:07

HV71 var på fredagen piskade att slå Skellefteå hemma för att inte få tidigt semester. Man var det laget som styrde och ställde större delen av matchen och hade även en 1-0-ledning tills det återstod knappt fyra minuter. Skellefteås kvittering tog matchen till förlängning och 12.53 in i den femte perioden klev Erik Christensen fram och avgjorde med sitt andra mål för kvällen.


Matchen blev till en början helt och hållet HV:s. Man kom ut piggt och ägde både puckinnehavet och spelet. Gång på gång stack man upp med farliga målchanser och hade efter drygt fem minuter ett skott i målramen.
Den hårda HV-anstormningen fortsatte och ett mål för hemmalaget hängde i luften. Efter 10.38 ringde det också i målklockan. Erik Christensen fintade först bort tre Skellefteåspelare med ett par snabba dragningar innan han gjorde samma sak med Markus Svensson i målet och enkelt rakade in 1-0 till hemmalaget.
HV71 fortsatte att hålla grepp om matchen, även om gästerna höjde sig ett snäpp mot slutet och var närmast att göra även nästa mål i matchen, men 1-0-ledningen stod sig efter 20 minuter.

Mer Skellefteå
Inledningen på den andra perioden blev en jämnare tillställning än den i första, där båda lagen var framme och hade bud på nätrassel. Den bästa chansen fick hemmalaget efter knappt halva perioden när man fick chansen i powerplay, men Skellefteå hade marginalerna på sin sida den gången.
Gästerna var dock inte sena med att skapa två klockrena, men en felträff och lite tur höll pucken utanför HV:s mål den gången. Skellefteå tog sedan över spelet och minuterna senare var det dock helt och hållet Gustaf Wesslaus förtjänst att gästerna inte fick till någon kvittering, då han gång på gång stod för svettiga räddningar.

Sen kvittering
I den tredje perioden var det återigen hemmalaget som tog tag i taktpinnen inledningsvis och man fick ett bra läge att utöka ledningen i powerplay, men inte heller det trettonde powerplayförsöket i årets slutspel resulterade i något mål.
Hemmalaget fortsatte dock att mangla på och efter drygt halva tredje akten fick man matchens bästa läge att utöka ledningen, men när Anton Bengtsson skulle raka in pucken dök en Skellefteåspelare upp från ingenstans och stoppade pucken på mållinjen.
I slutminuterna ryckte Skellefteå upp sig en aning och när klockan stod på 16.51 så kom även kvitteringen genom Bud Holloway.
Drygt minuten senare fick HV chansen att spela powerplay igen, men inte heller då gjorde man mål, utan matchen gick till förlängning.

Chanser åt båda håll
Väl i förlängningen var det Skellefteå som inledde bäst och var ytterst nära att stänga kvartsfinalserien efter drygt tre minuter, men pucken smet utanför mål. Istället fick HV71 chansen att spela powerplay och då var man åter igen bara millimetrar från att pilla in pucken bakom Markus Svensson, men pucken smet utanför.
Följande tio minuter blev händelsefattiga där båda lagen åkte och bevakade varandra och försökte minimera misstagen. Mot slutet ökade dock HV pressen igen och var flera gånger om nära att avgöra. Periodens bästa läge fick ändå Skellefteå med drygt två minuter kvar, men åter igen missade man öppet mål.
Istället gick matchen till ännu en förlängningsperiod.

Erik Christensen blev stor hjälte
Den femte perioden började med ett powerplay vardera för lagen, men stabilt boxplay resulterade i noll skapade chanser. Sedan följde tio minuter av böljande spel och utbyte av målchanser. När klockan sen stod på 12.53 kom så avgörandet, och för andra gången ikväll var det Erik Christensen som hittade nätet bakom Markus Svensson, detta efter att ha tagit den hederliga köksvägen.
Därmed reducerade HV71 matchserien till 1-3 och får flyga upp till Skellefteå på söndag för kvartsfinal nummer fem.