• Huvudsponsorer

Lör 22 Apr  (1 match)
Mån 24 Apr  (1 match)
Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)

HV71 tog fjärde raka mot Rögle

29 januari 2013 21:11

HV71 åkte på tisdagskvällen till Ängelholm för att möta Rögle, ett Rögle som man hittills denna säsong vunnit alla möten mot. Rögle inledde starkast men HV tog över efter 10 minuter i första perioden och kunde till slut vinna tämligen enkelt med 4-1 sedan Patrik Carlsson, William Karlsson, Mats Trygg och Johan Davidsson gjort var sitt mål.


Rögle som vunnit de fem senaste hemmamatcherna inledde matchen i ett högt tempo och skapade genast flera farliga lägen, men Jonas Gunnarsson stod för ett par fina räddningar och höll HV kvar i matchen. Efter 6.06 kom matchens första utvisning, och det var HV71:s Andreas Jämtin som åkte ut 2 minuter för tripping. Rögle fortsatte att skapa bra tryck i det efterföljande numerära överläget och hade en puck i mål, men målet dömdes bort för hög klubba.

Efter boxplayet tog HV71 över mer och mer och var flera gånger nära att spräcka nollan. Anton Bengtsson hade ett farligt skott som dansade på mållinjen men Martin Gerber i Rögles mål lyckades knipa ihop benskydden innan pucken gled över mållinjen. I slutet av den första perioden fick även HV71 chansen att spela i numerärt överläge sedan Mathias Tjärnqvist åkt ut 2 minuter för tripping, men där skapade man inga farliga lägen och 0-0 stod sig perioden ut.

– Vi möter ett bra lag och det är chanser åt båda hållen, sa HV:s Marcus Nilsson till C More efter den första perioden.

HV:s förstakedja klev fram

Publiken i Ängelholm hann knappt komma in efter periodpausen innan matchens första mål föll. Efter endast 1.45 sprätter Patrik Carlsson in 1-0 till HV71. En stenhårt handledsskott som hamnar i Gerbers vänstra kryss. Direkt efter målet hade Rögle ett riktigt bra läge till kvittering, men ribban räddade HV den gången. Därefter tog HV över helt och hållet och innan halva perioden var spelad kom matchens andra mål. Åter igen var det HV:s förstakedja som stod för målet när William Karlsson petade in returen på Elias Fälths skott.

HV fick strax därefter chansen att utöka sin ledning när man fick spela i numerärt överläge sedan Richard Lintner åkt ut 2 minuter för hooking. Men liksom i den första perioden så stämde inte HV:s powerplay och inga farliga lägen skapades.

HV fortsatte att äga matchen och skapade flera farliga lägen i slutet på den andra perioden, men Martin Gerber höll tätt och såg till att Rögle hade kontakt inför den tredje perioden.

Davidsson målskytt i comebacken

I den tredje perioden kom Rögle ut för att jaga en reducering, men man skapade inga farliga chanser och HV kontrollerade matchen helt och hållet. Istället för en reducering fick vi se HV71 utöka sin ledning till 3-0 efter 10.41. Mats Trygg avlossade ett skott från blålinjen och pucken styrdes av en Rögle-back i en båge över målvakten Gerber och in i mål.

Strax därefter drog samme Gerber på sig en utvisning sedan hans klubba åkt upp i ansiktet på Oscar Sundh. HV tryckte på för ytterligare ett mål men fick ingen utdelning. Istället drog man på sig en utvisning när Rhett Rakshani åkte ut 2 minuter för slashing. HV hade inga som helst problem i boxplay, men strax efter lyckades Rögle att spräcka Gunnarssons nolla. Efter 15.18 krigade Ted Brithén in 1-3 och gav hemmalaget lite förhoppningar. Man plockade mot slutet ut Gerber och spelade 6 man mot 5, men istället för ytterligare en reducering kunde HV:s kapten Johan Davidsson stänga matchen med sitt 4-1 i tom kasse.

HV71 tog därmed sin fjärde raka seger mot Rögle den här säsongen och bröt Rögles fina hemmasvit på fem raka segrar.