• Huvudsponsorer

Tor 27 Apr  (1 match)
Lör 29 Apr  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Fre 17 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tis 28 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)

Ulf Dahlén: ”Det är en derbykänsla”

30 januari 2013 22:07

HV71 möter i torsdagens match Frölunda HC. Med tio matcher kvar av grundserien hoppas Ulf Dahlén nu på två raka segrar inför landslagsuppehållet nästa vecka. ”Vi ska se till att vinna de här två matcherna nu så att vi får en bra känsla med oss in i uppehållet”, säger Dahlén.


HV71 kunde i tisdagens match ta sin tredje raka seger då de mötte Rögle BK i Ängelholm. En match som tränare Ulf Dahlén är mycket nöjd med:
– Det var bra igår, mycket bra. Rögle kom ut med mycket självförtroende och tryckte på i första perioden, men vi försvarar oss bra. I andra perioden tycker jag att vi tog över och tredje perioden var riktigt, riktigt bra, säger Ulf Dahlén.
Ett lag i form
HV71 har på sina tre senaste matcher stått för 14 mål framåt, med endast 2 insläppta bakåt. Det är ett hårt arbetande lag som för några matcher sedan började få utdelning efter en period av stiltje i målproduktionen:
– Vi går på mål och lägger puckar på mål. Vi hade en stretch där vi inte producerade så mycket, men nu går puckarna in, förklarar Dahlén.
I medier hausas två kedjor upp som en del av den framgång HV71 har haft den senaste tiden. Kedjorna: Carlsson-Karlsson-Nilson och Jämtin- Bengtsson- Fasth, men faktum är att samtliga spelare som har matchats frekvent de fem senaste matcherna, inklusive Gustaf Wesslau, har gjort minst en poäng på de fem senaste matcherna. Ett formbesked från samtliga spelare i HV71, vilket är en poäng som även tränare Ulf Dahlén tycker är viktig:
– Jag tycker att vi kan säga att alla fyra femmor funkar bra i de här matcherna nu, i varje period. Alla bidrar, det tycker jag är lite av stabiliteten, säger Dahlén.
Möter Frölunda HC
På torsdagen väntar ett tufft möte på hemmaplan, då Frölunda HC gästar Kinnarps Arena. Derbykänslan mellan lagen är påtaglig och det är många som minns den straffläggning som utspelade sig i Scandinavium i omgång 39. Då bland annat Rhett Rakhshani stod för underhållande och läckra straffar i sin återkomst efter att ha varit petad de föregående två matcherna.
Matcherna mot Frölunda HC är vanligtvis ett frieri till hockeypubliken med många mål samt tufft och frejdigt spel:
– Det har varit tuffa matcher, de bjuder upp och det brukar bli bra hockeymatcher mot Frölunda. Vi kommer få in ett revanschsuget Frölunda då de fick en stor förlust i senaste matchen mot Modo. För oss gäller det att vara på topp i morgon för att ta poäng. Vi ska se till att vinna de här två matcherna nu så att vi får en bra känsla med oss in i uppehållet, säger Dahlén.
Nyförvärv
HV71 fick i dagarna in ytterligare en spelare i truppen då nyförvärvet Dan Spang anlände från finska HPK för att förstärka lagets backbesättning, då den har fått tuffa avbräck genom skador på Oscar Fantenberg och Jesper Williamsson. Spang var med på onsdagens isträning och gör även sin första match i HV-tröjan på torsdagen:
– Dan Spang spelar i morgon. Alla backar har spelat bra nu och vi kommer att gå in med sju backar så att vi får med oss alla in i uppehållet med en bra känsla, säger Dahlén och fortsätter att beskriva Dan Spangs främsta kvalitéer som hockeyspelare:
– Han är duktig på att åka skridskor, spelskicklig, en spelare som sätter igång pucken bra – en allroundback. För oss var det perfekt med tanke på att vi har två transatlanter i laget redan. Vi var på marknaden i och med att vi har fått två skador. Vi hittade Spang, en transatlant med även ett italienskt pass. Det är lyckosamt för oss att vi fick bredda truppen med Spang inför slutspelet, säger Dahlén.
Trots att skadeläget börjar ljusna i och med Johan Davidssons och Marcus Nilsons återkomst i matchen mot Rögle BK, samt att Tommy Kristiansen är tillbaka från sin utlåning till norska klubben Sparta Sarpsborg, fick HV71 ytterligare en skada på Johan Lindström i tisdagens match:
– Det som hände igår var att Johan Lindström gjorde illa sig och blir borta en vecka. Tommy Kristiansen har varit i Norge och spelat 13 matcher med 20 minuters istid per match. Han är tillbaka och han kommer att gå in och spela och Wesslau står i morgon, säger Dahlén.
Publikstöd
När de båda lagen möts så brukar publiken sluta upp och det är något som laget uppskattar och enligt Dahlén finns det en derbykänsla lagen emellan:
– Det är en derbykänsla, för det är nära. När vi var i Göteborg senast så var det fantastiskt för då hade Klapp & Klang sitt jubileum så att under vissa stunder av matchen kändes det som att vi var på hemmaplan. Det var kanske en av de roligaste matcherna den här säsongen. Just det publikstödet vi hade på den matchen, det var en fantastisk känsla på bortaplan, säger Dahlén och avslutar med en liten uppmaning till publiken:
– Jag hoppas på samma publikstöd i morgon, för det är roligt att spela när du har det där stödet, säger Dahlén.
Skadeläget i HV71 inför torsdagens match mot Frölunda HC:
Oscar Fantenberg (tumme), Jesper Williamsson (axel), Sebastian Dyk (knä) samt Johan Lindström som skadades i tisdagens match mot Rögle BK.