• Huvudsponsorer

Fredag Fre 26 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Fredag Fre 2 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Söndag Sön 11 Februari Feb
Idag 24 Februari Feb
Söndag Sön 25 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Söndag Sön 4 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Eftersnack med David Gustafsson

27 september 2017 09:11
SHL

HV71 vann tisdagens SHL-möte mot Karlskrona med 3-2 efter straffar och HV71:s nya unga talang, David Gustafsson, gjorde sitt första SHL-mål i karriären. "En extrem känsla", säger Gustafsson efter matchen.


Den första perioden mellan HV71 - Karlskroan HK blev en till synes händelselös period och såg länge ut att sluta mållös. Men då klev junioren David Gustafsson fram och blev en av HV71:s yngsta målskyttar i SHL genom tiderna, när han vispade in 1-0.

– Jag trodde faktiskt inte att den gick in först, men när jag väl fattade det så blev jag otroligt glad. Det var en extrem känsla, säger David Gustafsson efter matchen.

Gästande Karlskrona stäppade upp och vände på steken i mittperioden och tvingade HV att jaga kvittering i den tredje perioden.

– Under de två första perioderna så kommer vi inte riktigt upp eftersom vi tummar på lite saker i vårt spel, men sen tycker jag att vi bättrar oss i den tredje perioden.

Och den tredje perioden blev en period där HV71 hade ett stort spelmässigt övertag, vilket tillslut även resulterade i en kvittering. Matchen gick sedan till förlängning och sedermera även straffar, där Sebastian Wännström klev fram och fixade extrapoängen till sitt HV71.

Nu väntar fem raka SHL-matcher på bortaplan för HV71, innan man är tillbaka i Kinnarps Arena igen den 14:e oktober. Och David Gustafsson hoppas få följa med på så många som möjligt utav bortamatcherna.

– Ja, men det är bara att fortsätta att spela som jag gör nu och spela mitt eget spel, så kommer det bli bra. Sen kommer det bli tufft att spela så många matcher borta och inte få vara hemma så mycket, men det är bara att hålla upp huvudet och gilla läget och lägga fokus på vårt spel och på att sätta detaljerna.